Telekom închide rețeaua 3G din 2023

După ce DIGI.Mobil a început închiderea rețelei sale 3G încă din 2019, proces ce cel mai probabil îl va finaliza anul viitor, a venit rândul celor de la Telekom să anunțe oficial închiderea rețelei 3G.

Încă de pe vremea Cosmorom, acest operator a rămas mereu în urma concurenței. Când s-a făcut licitația pentru 3G, Cosmote a spus inițial că nu au nevoie de 3G, ca ulterior să ajungă să cumpere operatorul Zapp, iar exemplele pot continua cu recenta licitație 5G la care nu a participat, deși anterior anunțaseră că ar fi interesați, precum și cu serviciul VoLTE, fiind ultimul operator din România care l-a implementat.

Clienții Telekom, au început să primească SMS-uri prin care sunt anunțați să vină într-un magazin pentru a li se înlocui SIM-ul gratuit, pentru că începând din 2023 se va închide rețeaua 3G pentru a se realoca spectrul disponibil pentru 4G.

Regăsiți mai jos SMS-ul:

“Salut! Îmbunătățim continuu rețeaua, pentru ca tu să beneficiezi de cele mai bune servicii. Astfel, din 2023, avem în vedere înlocuirea tehnologiei 3G cu tehnologia 4G, iar pentru a accesa în continuare serviciul de internet de pe telefonul tău mobil ai nevoie de un SIM 4G. Vino acum într-un magazin Telekom sa îți iei noul SIM 4G gratuit și te vei bucura de viteza mai mare la Internet”

Pentru a verifica dacă aveţi o cartelă veche sau nu, apelaţi numărul *100# şi alegeţi opţiunea 1. Acces 4G. În cazul în care cartela nu este compatibilă cu tehnologia 4G, veţi primi următorul mesaj: “ATENȚIE! Este necesară înlocuirea cartelei SIM pentru a avea acces la 4G. Te așteptăm în cel mai apropiat magazin Telekom pentru a-ți schimba SIM-ul gratuit”.

Aceasta nu este prima campanie de înlocuire gratuită de SIM-uri organizată de Telekom, în 2017 aceștia au înlocuit SIM-urile Zapp, cu puțin timp înainte de închiderea comercială a rețelei.

De data aceasta Telekom le-a luat-o înainte celor de la orange și Vodafone cu închiderea rețelei 3G.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *