You are currently viewing Microsoft oprește suportul pentru Windows 10 Mobile
Windows 10 Mobile

Microsoft oprește suportul pentru Windows 10 Mobile

La mai bine de 2 ani de când a oprit suportul pentru Windows Phone 8.1, Microsoft a încheiat socotelile și cu Windows 10 Mobile.

Acest lucru este firesc, întru-cât ultima actualizare a Windows 10 Mobile, ce a conținut și funcții noi, a fost lansată în ianuarie 2018.

Tot ce a urmat după, a fost un șir de patch-uri de securitate și bug fix-uri.

Cu un viitor incert, funcții neimplementate și lipsa suportului din partea dezvoltatorilor de software au determinat Microsoft să renunțe la versiunea pentru mobil a Windows 10.

Începând de mâine, 10 decembrie, utilizatorii sistemului de operare Windows 10 Mobile, nu vor mai primi niciun fel de actualizare de securitate sau bug fix.

De asemenea, Microsoft nu va mai oferi suport gratuit pentru acest sistem de operare.

Ce se întâmplă de acum încolo?

Utilizatorii vor putea folosi în continuare sistemul de operare și funcțiile disponibile în acesta, însă vor fi expuși la orice breșă de securitate ce va fi descoperită ulterior.

De asemenea, este de așteptat ca și dezvoltatorii de software să nu mai ofere curând actualizări pentru Windows Mobile și treptat să oprească funcționarea acestora.

Viitorul platformei mobile Windows 10

Chiar dacă în mod oficial pune punct mâine sistemului de operare Windows 10 Mobile, încă din mai 2017, Microsoft a început să dezvolte o noua versiune de Windows Mobile bazat pe arhitectura ARM64.

Tot din perioada aceea au început primele zvonuri despre Surface Phone, un telefon ce nici până astăzi nu a fost lansat.

Informațiile despre prototipul telefonului pliabil ce urma să fie lansat de către Microsoft, au determinat alți producători să fure startul.

De la ZTE Axon M și Huawei Mate 20 X, la noile Motorola Razr 2019 și LG V50 5G telefoanele cu 2 ecrane au fost lansate pe bandă rulantă.

Cel mai recent exemplu este Samsung Galaxy Fold.

Deși în decembrie 2018 se zvonea că Surface Phone va fi lansat în 2019, abia în octombrie Microsoft a dat un termen pentru succesorul (neoficial al lui) Windows 10 Mobile și dispozitivele pe care acesta va rula.

Lasă un răspuns