Lumia950Lumia950

Microsoft se pare că nu a abandonat piața telefonelor mobile.

Deși Windows 10 Mobile nu s-a bucurat de succesul răsunător pe care îl are varianta pentru PC  și are o cotă de piață ce tinde către 0 , în mare parte cauzată de lipsa de aplicații pentru această platformă  (comparativ cu platformele concurente: Android și iOS), Microsoft nu renunță la această platformă.

După lansarea ultimei actualizări, numită Creators Update (Redstone 2), utilizatorii de PC-uri înscriși în programul Windows Insider, pot testa primele build-uri ale versiunii Fall Creators Update (Redstone 3), care după cum îî spune și numele, va apărea undeva în toamnă, cel mai probabil undeva la sfârșitul lunii octombrie – începutul lunii noiembrie.

În schimb, utilizatorii de telefoane mobile înscriși în programul Windows Insider, au rămas să testeze în continuare build-uri Redstone 2 (feature2), iar Microsoft se pare că nu se grăbește să lanseze build-uri Redstone 3 pentru mobil prea curând spre testare.

Cu toate astea , ieri au apărut zvonuri încă neconfirmate cum că Microsoft ar testa un nou telefon, ce ar putea apărea pe piață sub mult așteptatul brand Surface și care rulează  o versiune total diferită de Windows 10 ce nu face parte nici din build-urile feature2 și nici din Redstone 3.

Informația a apărut din 2 surse diferite din interiorul Microsoft, ceea ce înseamnă că poate fi adevărată.

Windows 10 ARM64 – viitorul lui Windows 10 Mobile

În plus , în cadrul cadrul conferinței Computex 2017 de la Taipei , Microsoft a prezentat Windows 10 pe un laptop cu procesor ARM64 Qualcomm Snapdragon ce este folosit la telefoanele mobile.

Această versiune de Windows 10 pentru mobil, vine cu o interfață complet schimbată și promite să ofere o experiență desktop completă, Microsoft încercând astfel încă o dată să se relanseze pe piața sistemelor de operare pentru mobil, cu ceva diferit față de concurență.

Interfața nu va fi singurul lucru schimbat la această nouă versiune de Windows, ci și suportul pentru aplicațiile (și așa puține) de care Windows 10 Mobile dispune.

Veștile proaste, însă nu se opresc aici, schimbarea presupunând reducerea și mai mare a numărului de terminale ce vor suporta această nouă versiune.

Momentan nu se cunosc mai multe informații, cum ar fi specificațiile tehnice ale telefonului sau când va fi lansat , acum sau peste un an.

De asemenea, planurile se pot schimba foarte mult în această etapă de dezvoltare.

De Madalin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *