You are currently viewing Suportul pentru Windows Phone 8.1 s-a incheiat oficial ieri
windows phone 81

Suportul pentru Windows Phone 8.1 s-a incheiat oficial ieri

Ieri s-a încheiat oficial suportul pentru Windows Phone 8.1.

La puțin peste 3 ani de la lansarea oficială și la 2 ani de la ultima actualizare (GDR 2 în primăvara lui 2015) , pe 11 iulie 2017, se încheie suportul pentru Windows Phone 8.1 , exact perioada de 36 de luni de suport tehnic pe care o promitea Microsoft la lansare.

Microsoft a abandonat treptat utilizatorii de Windows Phone 8.1 pe măsură ce au dezvoltat Windows Mobile 10 . Telefoanele acestora au fost excluse ușor ușor din programul Windows Insider pe motivul resurselor hardware insuficiente pentru a rula ultima versiune de Windows Mobile 10.

Pe de altă parte dezvoltatorii de software, care sunt și așa în număr foarte mic, au retras suportul pentru aplicațiile de pe acestă platformă.

În prezent, Microsoft mizează pe Windows Mobile 10 al cărui viitor este incert.

Abandonarea completă și rapidă de către Microsoft a suportului atât pentru versiunile anterioare ale sistemului de operare pentru mobil, cât și a telefoanelor, combinată cu modificări radicale ale structurii și a cerințelor hardware ale sistemului de operare au dus la un interes din ce în ce mai scăzut al dezvoltatorilor de software față de platforma mobilă a sistemului de operare Microsoft, aceasta fiind și cauza eșecului și a cotei de piață scăzute a platformei Windows Mobile.

Ca o paralelă, cei de la Google, nu au abandonat versiunile mai vechi ale sistemului Android și au păstrat o consecvență în structura sistemului lor de operare și mici modificări ale cerințelor hardware, acest lucru permițând dezvoltatorilor de soft o stabilitate ce le permite dezvoltarea pe termen lung a aplicațiilor și compatibilitatea acestora cu o gama largă de versiuni ale sistemului de operare Android. Google asigurându-și astfel supremația pe piața sistemelor de operare pentru mobil.

This Post Has 4 Comments

  1. Gheorghe Badea

    Foarte frumos, multa sanatate !

  2. Marius

    urmatorul tau telefon tot android va fi, da?

Lasă un răspuns