Windows 10 Mobile

Viitorul sistemului de operare Windows 10 Mobile

Începând cu dezvoltarea următoarei actualizări majore a Windows 10 care va fi lansată în toamnă sub numele Fall Creators Update, build-urile insider pentru PC au trecut pe Redstone 3,

în timp ce build-urile pentru mobil au rămas pe feature2 (un update la Redstone 2).

Inițial, s-a crezut că această separare e temporară și că undeva în apropierea lansării Fall Creators Update, se va trece Windows 10 Mobile pe build-uri Redstone 3.

Însă, Microsoft se pare că nu are de gând să facă asta. Cel puțin nu în viitorul apropiat.

Build-urile din feature2, spre deosebire de cele Redstone 3 (rs_prerelease), nu aduc nici o funcție nouă față de Redstone 2, doar corectare de erori.

Feature2 fiind practic o versiune moartă, se poate considera că Microsoft consideră că aceasta este forma finală a Windows 10 Mobile.

Cu toate astea, în urmă cu aproape 2 săptămâni în urmă , Microsoft a lansat accidental mai multe versiuni a build-ului 16212 , printre care și una pentru mobil.

Deși versiunea pentru mobil ”a stricat” multe telefoane, aceasta s-a putut instala pe HP Elite x3.

Unde s-a putut vedea o forma inițială a CShell și renunțarea la aplicații bazate pe Silverlight , ceea ce va duce la o diminuarea și mai mare a aplicațiilor disponibile pentru această platformă.

Va rămâne de văzut care va fi viitorul Windows 10 Mobile în toamnă când Microsoft va lansa Windows 10 Fall Creators Update.


Publicat

în

,

de către

Comentarii

4 răspunsuri la „Viitorul sistemului de operare Windows 10 Mobile”

  1. […] viitorul incert al Windows 10 Mobile , ce nu va mai primi functii noi prea curând (sau deloc),  o altă veste proastă vine pentru […]

  2. […] același lucru se poate spune despre varianta pentru mobil a Windows 10, a cărui viitor este incert și funcții importante neimplementate. Segmentul de piață a Windows 10 Mobile fiind aproape […]

  3. […] În prezent, Microsoft mizează pe Windows Mobile 10 al cărui viitor este incert. […]

  4. […] Fiind o versiune customizată de Android, sistemul de operare poate rula fără probleme , orice aplicație Android, neexistând astfel o lipsă acută de aplicații, ca în cazul Windows 10 Mobile. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *