BitDefender BOX 2 nu se mai fabrică

Folosesc de foarte mulți ani soluțiile antivirus de la BitDefender. Acum aproape 2 ani am ales să încerc soluția de securitate pentru întreaga rețea de acasă, detalii aici, însă am tot avut probleme de-a lungul timpului cu router-ul lor, detalii aici.

În timp deja m-am obișnuit cu variantele de soluționare a problemelor propuse de cei din Call Center:

  • dezactivează IPv6
  • scoate din priza
  • resetare la setările din fabrică
  • poate e de la DIGI

Inclusiv i-am chemat anul trecut pe cei de la DIGI să îmi înlocuiască ONT-ul, ocazie cu care am cerut un ONT și cu ieșire pentru coaxial. Este vorba de un ZTE F618 a cărui interfață web o puteți vedea mai jos.

Astăzi iar am avut probleme cu BOX-ul și am sunat iar în Call Center și am spus din start ca am IPv6 dezactivat, ca NU e de la DIGI pentru că îmi merge telefonia și CATV-ul…

De data aceasta am primit o soluție nouă: să adaug un DNS personalizat 1.1.1.1 operat de cei de la Cloudflare, detalii aici.

Însă nici această soluție nu a dat prea mult timp rezultate netul mai picând de vreo 3 ori în circa 10 minute.

BitDefender BOX 2 este scos din producție

Dacă tot am sunat la ei, m-am gândit să întreb și de planurile de a lansa BOX 3, în speranța că acesta v-a veni cu 4 porturi LAN, ca orice router normal și eventual cu Wi-Fi 6.

Astfel am putut obține următoarele informații:

  • nu se discută la nivel intern sau extern despre o posibilă lansare a celei de-a treia generații a BOX-ului
  • s-a oprit producția de BOX 2, stocurile existente fiind ultimele pentru care se va oferi în continuare suport
  • BitDefender se axează acum pe dezvoltarea de soluții software pentru terți (aici incluzând producători de Routere, precum cei de la NetGear, dar și operatori telecom din SUA ca AT&T, Time și Warner Telecom, dar și operatori locali ca DIGI) pentru a integra soluțiile de firewall direct pe produsle acestora.
  • mi s-a recomandat un router de la NetGear care deja include soluția BitDefender în NetGear Armor.

Va fi mult mai interesant să vedem soluția românească de securitate implementată pe o gamă largă de dispozitive a unor producători consacrați, astfel clientul putând alege ceea ce i se potrivește.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *