You are currently viewing BitDefender BOX 2 nu se mai fabrică
BitDefender Box 2

BitDefender BOX 2 nu se mai fabrică

Folosesc de foarte mulți ani soluțiile antivirus de la BitDefender. Acum aproape 2 ani am ales să încerc soluția de securitate pentru întreaga rețea de acasă, detalii aici, însă am tot avut probleme de-a lungul timpului cu router-ul lor, detalii aici.

În timp deja m-am obișnuit cu variantele de soluționare a problemelor propuse de cei din Call Center:

 • dezactivează IPv6
 • scoate din priza
 • resetare la setările din fabrică
 • poate e de la DIGI

Inclusiv i-am chemat anul trecut pe cei de la DIGI să îmi înlocuiască ONT-ul, ocazie cu care am cerut un ONT și cu ieșire pentru coaxial. Este vorba de un ZTE F618 a cărui interfață web o puteți vedea mai jos.

Astăzi iar am avut probleme cu BOX-ul și am sunat iar în Call Center și am spus din start ca am IPv6 dezactivat, ca NU e de la DIGI pentru că îmi merge telefonia și CATV-ul…

De data aceasta am primit o soluție nouă: să adaug un DNS personalizat 1.1.1.1 operat de cei de la Cloudflare, detalii aici.

Însă nici această soluție nu a dat prea mult timp rezultate netul mai picând de vreo 3 ori în circa 10 minute.

BitDefender BOX 2 este scos din producție

Dacă tot am sunat la ei, m-am gândit să întreb și de planurile de a lansa BOX 3, în speranța că acesta v-a veni cu 4 porturi LAN, ca orice router normal și eventual cu Wi-Fi 6.

Astfel am putut obține următoarele informații:

 • nu se discută la nivel intern sau extern despre o posibilă lansare a celei de-a treia generații a BOX-ului
 • s-a oprit producția de BOX 2, stocurile existente fiind ultimele pentru care se va oferi în continuare suport
 • BitDefender se axează acum pe dezvoltarea de soluții software pentru terți (aici incluzând producători de Routere, precum cei de la NetGear, dar și operatori telecom din SUA ca AT&T, Time și Warner Telecom, dar și operatori locali ca DIGI) pentru a integra soluțiile de firewall direct pe produsle acestora.
 • mi s-a recomandat un router de la NetGear care deja include soluția BitDefender în NetGear Armor.

Va fi mult mai interesant să vedem soluția românească de securitate implementată pe o gamă largă de dispozitive a unor producători consacrați, astfel clientul putând alege ceea ce i se potrivește.

This Post Has 2 Comments

 1. Mihai

  Nevoia de antivirus devine doar marketing,nu mai am antivirus de ani buni si nu am probleme.Cea mai buna securitate e cascatul ochilor

  1. Madalin

   Nu e chiar așa.
   Îmi aduc aminte, pe vremea când erau rețelele de cartier, că m-am dus la cineva să instalez un Windows, iar după instalare, când l-am conectat la internet, primul lucru pe care l-am făcut a fost să descarc BitDefender. Nici nu a început bine descărcarea antivirusului că PC-ul s-a virusat atât de rapid încât a trebuit să formatez Hard Disk-ul.
   Acesta este doar unul din exemplele în care ar fi fost foarte util un BitDefender Box.
   Un alt exemplu, mult mai recent, este cazul cuiva care a observat o activitate neobișnuită pe N.A.S., pe care l-a oprit imediat, însă fișierele au fost deja criptate.

Lasă un răspuns