Digi.mobil ungariaDigi.mobil ungaria

Spre sfârșitul lunii mai am descoperit accidental existența unei alte rețele de telefonie mobilă decât cele cunoscute comercial / oficial.

Inițial am crezut că e vorba de vreo rețea de test a celor de la 2K Telecom, detalii aici, însă după ce am văzut că rețeaua apare în mai multe zone din oraș și nu numai i-am întrebat pe cei de la ANCOM a cui este rețeaua asta?

Așa am aflat că este a celor de la Orange România. Bineînțeles că am cerut un răspuns oficial din partea operatorului, care s-a lăsat așteptat, detalii aici.

Între timp, a apărut o știrea cu o rețea experimentală a celor de la Orange prin Franța și am presupus că e vorba de ceva asemănător și în România, detalii aici.

Astăzi, la o lună jumătate de la întrebarea adresată celor de la Orange, am primit în sfârșit un răspuns oficial:

Buna ziua, domnule Vasile,

Revin la dumneavoastra cu acest mesaj, in urma raspunsului primit din partea colegilor din Departamentul Tehnic.

Doresc sa va comunic faptul ca 3.7 GHz TDD este una dintre frecventele folosite de Orange pentru oferirea serviciilor catre client.

Utilizarea ei este una mixta: in unele zone deserveste o retea 4G TDD dedicata exclusiv utilizatorilor de tip business (cu MNC si servicii dedicate) si in alte zone deserveste reteaua 5G disponibila tuturor clientilor

Ramanem la dispozitia dumneavoastra si prin intermediul Serviciului Clienti, numarul 0374 300 300.

Cu stima,

CS Emails Consultant

Raspuns Orange referinta 152038800

Acum stau și mă întreb despre ce servicii Business este vorba și la ce prețuri sunt oferite, de a ”determinat” operatorul să creeze o rețea 4G separată exclusiv pentru segmentul Business într-o bandă atipică pentru această tehnologie?

De Madalin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *