Windows 11 suportă oficial procesoarele Apple M3

La peste 2 ani de la anunțul că versiunea ARM a Windows nu va suporta prima generație de procesoare Apple lansate la acea vreme, Windows 11 primește suport oficial pentru procesoarele Apple M3.

Boot Camp, instrumentul oficial Apple pentru rularea Windows pe Mac-uri, a căzut victimă Apple Silicon. Cu toate acestea, nu lipsesc software-ul de virtualizare pentru Mac-urile cu ARM, iar Microsoft a binecuvântat un astfel de program pentru a rula oficial Windows 11 pe computerele Apple cu familia de procesoare M3.

Potrivit documentului oficial publicat de către Microsoft, utilizatorii de Mac au două opțiuni dacă doresc să ruleze Windows pe computerele lor, presupunând că cumpărarea unui computer proiectat pentru Windows 11 nu este o opțiune: Windows 365 sau Parallels Desktop.

Microsoft spune că versiunile Parallels Desktop 18 și 19 sunt autorizate oficial pentru a rula Windows 11 pentru ARM și Windows 11 Enterprise pe Mac-uri alimentate de familiile de procesoare Apple M1, M2 și M3. Sistemul de operare poate rula într-o mașină virtuală, oferind clientului acces la majoritatea caracteristicilor sale, inclusiv tehnologii multimedia, accelerare hardware, DirectX 12 și multe altele.

În același timp, unele funcții nu sunt disponibile în Parallels Desktop, mai ales din cauza lipsei suportului de virtualizare. Ca atare, nu puteți utiliza Windows Subsystem pentru Android, Windows Subsystem pentru Linux, Windows Sandbox (o caracteristică specială care vă permite să rulați aplicații izolate de restul sistemului de operare) și Securitatea bazată pe virtualizare, care este cunoscută și sub numele de VBS. Dacă aveți nevoie de una dintre aceste funcții, luați în considerare Windows 365 sau achiziționarea unui dispozitiv separat creat pentru a rula Windows 11 nativ.

În cele din urmă, Parallels Desktop pentru Mac nu poate rula aplicații Windows pe 32 de biți create pentru ARM. Apple a renunțat cu mult timp la suportul pentru aplicații pe 32 de biți și nu puteți face nimic pentru a o aduce înapoi pe versiunile moderne de macOS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *