You are currently viewing Samsung a lansat seria Galaxy S24

Samsung a lansat seria Galaxy S24

După cum era de așteptat, Samsung a prezentat noua linie de telefoane Galaxy S24 în timpul evenimentului său Galaxy Unpacked din 17 ianuarie. Galaxy S24 și Galaxy S24 Plus încep de la 799,99 USD, respectiv 999,99 USD, în timp ce Galaxy S24 Ultra începe de la 1299,99 USD. Toate telefoanele sunt disponibile începând cu 31 ianuarie 2024, deși le puteți precomanda acum.

Cu toate acestea, noile funcții AI sunt cele care au captat mai mult atenția; fiecare telefon oferă mai multe funcții bazate pe inteligență artificială axate pe comunicare și căutare online, precum și pe editare video și foto. Noile capacități de editare video, care au transformat în mod convingător un videoclip de 60 de fps pe care l-am filmat într-un videoclip cu încetinitorul de 120 de fps. De asemenea, Samsung s-a aliniat acum cu politica de asistență impresionantă a Google, promițând clienților cel puțin șapte upgrade-uri majore pentru Android și actualizări de securitate.

Totuși, aceasta este doar o scurtă prezentare generală a noilor telefoane. Dacă sunteți interesat să alegeți unul pentru dumneavoastră. și abia așteptați recenziile practice, probabil veți dori să știți cel puțin cum sunt telefoanele unul față de celălalt pe hârtie. Pentru a face acest lucru mai ușor, am rezumat diferențele cheie dintre fiecare, subliniind în același timp unele dintre noile modificări.

Design

În ceea ce privește designul, modelele standard Galaxy S24 și S24 Plus arată similar cu omologii lor S23 și păstrează același cadru de aluminiu. La fel ca S24 Ultra, ele continuă să ofere rezistență la apă și praf IP68 pentru o durabilitate mai mare. Toate telefoanele sunt din nou disponibile în negru, violet și galben, dar griul înlocuiește acum culoarea verde a gamei S23. S24 și S24 Plus nu vin cu stiloul S Pen încorporat al lui Ultra, dar cântăresc mai puțin la 167 grame și, respectiv, 196 grame.

S24 Ultra este într-adevăr cel mai greu din linie, cântărind 232 de grame. Acest lucru se datorează parțial noului său cadru din titan asemănător iPhone 15 Pro, care adaugă o greutate suplimentară, dar ar trebui să îmbunătățească durabilitatea. S24 Ultra scapă și de marginile curbate găsite pe predecesorul său și le înlocuiește cu un ecran plat care ar trebui să ușureze scrierea cu S Pen. De asemenea, este protejat cu Corning Gorilla Armor, spre deosebire de S24 și S24 Plus, care vin cu sticlă de acoperire Corning Gorilla Glass Victus 2. Corning Gorilla Armor ar trebui să reducă reflexiile cu până la 75 la sută, iar Samsung susține că este cea mai rezistentă la zgârieturi Gorilla Glass de până acum.

Stocare și opțiuni RAM

În ceea ce privește opțiunile de stocare și RAM, S24 oferă opțiuni de stocare de 256 GB și 512 GB cu 8 GB de RAM. Galaxy S24 Plus oferă mai multă RAM la 12 GB (în loc de 8 GB ca predecesorul său), păstrând în același timp aceleași opțiuni de stocare de 256 GB și 512 GB. Între timp, S24 Ultra continuă să ofere 12 GB de RAM împreună cu opțiunile de capacitate de stocare de 256 GB, 512 GB și 1 TB.

Display

Întreaga linie Galaxy S24 își păstrează panourile OLED, dar de această dată, acestea variază puțin mai mult ca dimensiune în comparație cu predecesorii lor. Galaxy S24 standard oferă un ecran de 6,2 inchi, în timp ce S24 Plus ajunge până la 6,7 inchi, ceea ce reprezintă o creștere cu 0,1 inci față de omologii S23 pentru ambele. Galaxy S24 Ultra rămâne cel mai mare cu 6,8 inchi.

Pe lângă faptul că este mai mare, seria S24 este și mai luminoasă, cu niveluri de luminozitate maxime de până la 2.600 niți. Plus și Ultra au și ecrane de înaltă rezoluție 1440p, ceea ce reprezintă o îmbunătățire pentru S24 Plus. Cu toate acestea, S24 oferă doar un ecran de 1080p.

În ceea ce privește rata de reîmprospătare, jucătorii vor fi bucuroși să știe că fiecare continuă să ofere o rată de reîmprospătare maximă de 120 Hz. Acest lucru permite derularea lină și o grafică mai captivantă. Seria S24 vine, de asemenea, cu sisteme de răcire cu cameră de vapori mai mari decât predecesorii lor, S24 Ultra oferind cel mai mare – aproape dublu față de S23 Ultra. Aceasta înseamnă că telefonul nu ar trebui să se supraîncălzească în timpul sesiunilor lungi de joc și ar trebui să mențină performanța maximă mai mult timp.

Capabilități AI

Noua gamă S24 vine cu tot felul de instrumente native bazate pe inteligență artificială, toate care rulează pe modelele de bază Google Gemini. Aceste capabilități AI se vor implementa și în gama S23, Z Flip 5 și Z Fold 5 până la jumătatea anului 2024. Noile opțiuni includ funcția Circle to Search, care vă permite să efectuați căutări Google pe orice încercuiți fără a schimba aplicațiile. Această funcție, am găsit-o în mod legitim utilă. A funcționat bine, de asemenea; nu aputu fi păcălit să confunde o plantă falsă cu una reală, de exemplu.

Samsung a lansat, de asemenea, câteva instrumente noi legate de comunicare, cum ar fi Live Translate, care traduce textele pe care le trimiteți și apelurile telefonice bidirecționale în timp real în 13 limbi diferite. Asistența pentru transcriere vă permite să transcrieți, să rezumați și să traduceți înregistrările vocale, în timp ce „ajustarea tonului” sugerează texte, astfel încât să vă puteți face scrisul să sune, să zicem, mai profesionist sau mai casual. Alte caracteristici notabile de scriere includ caracteristica Notes Assist, care formatează și rezumă automat notele dumneavoastră cu marcatori. Între timp, Android Auto rezumă mesajele primite și sugerează răspunsuri prin comenzi vocale, astfel încât să vă puteți concentra pe conducere.

În ceea ce privește fotografiile și editarea, Samsung a introdus o nouă funcție care vă permite să mutați, să redimensionați sau chiar să eliminați complet subiectele după ce ați făcut o fotografie, cum ar fi caracteristica Magic Editor de la Google. Dacă faceți din greșeală o fotografie strâmbă, puteți, de asemenea, să reglați nivelurile orizontului și să aveți AI să umple marginile, astfel încât să arate mai bine. În plus, acum puteți face fotografii HDR în aplicații sociale terțe și puteți chiar încărca fotografii HDR în Instagram.

Când vine vorba de editarea videoclipurilor, Samsung vă permite acum să transformați orice videoclip într-un videoclip cu încetinitorul la 120 de fps, indiferent de camera utilizată sau de rata de cadre și modul original.

Politica de actualizare software și Android 14

Samsung promite, de asemenea, șapte generații de actualizări ale sistemului de operare și șapte ani de actualizări de securitate atunci când cumpărați oricare dintre noile sale telefoane Galaxy S24. Aceasta se potrivește cu perioada de asistență pentru gama Google Pixel 8. De asemenea, este mai bun decât S23, care vine cu patru generații de actualizări ale versiunii Android și cinci ani de actualizări de securitate.

La fel ca seria Google Pixel 8 și gama S23, noua serie S24 rulează pe Android 14. Aceasta înseamnă că puteți profita de funcții precum ecranele de blocare personalizabile. De asemenea, vă puteți conecta la aplicații de la terți cu amprenta dumneavoastră și puteți utiliza telefonul pe post de cameră web.

Camere

Când vine vorba de camere, S24 și S24 Plus au aceleași specificații ca și predecesorii lor. Matricea lor de camere triple include o cameră principală de 50 de megapixeli, una ultrawide de 12 megapixeli și un teleobiectiv de 10 megapixeli cu zoom optic 3x, pe lângă o cameră selfie de 12 megapixeli.

S24 Ultra oferă cel mai capabil sistem din linie, cu o cameră principală de 200 de megapixeli și un teleobiectiv 5x îmbunătățit de 50 MP. La fel ca S24 și S24 Plus, vine și cu un teleobiectiv ultrawide de 12 megapixeli și 3x de 10 megapixeli, împreună cu o cameră de 12 megapixeli în față.

Puterea de procesare

În SUA, toate cele trei telefoane sunt alimentate de o nouă versiune specializată a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 pentru telefoanele Samsung. Noul chipset Snapdragon 8 Gen 3 alimentează capabilitățile AI generative de pe dispozitiv, îmbunătățind în același timp performanța. Chipsetul permite, de asemenea, o mai bună urmărire a razelor, astfel încât reflexele luminii să pară mai realiste în jocuri.

Dacă nu vă aflați în SUA, puteți cumpăra doar S24 și S24 Plus cu un chipset Exynos. Samsung susține că acest lucru nu ar trebui să afecteze performanța capabilităților AI de pe dispozitiv. Cu toate acestea, S24 Ultra vine cu Snapdragon 8 Gen 3, indiferent de locul în care îl cumpărați.

Bateriile și încărcarea

Conform fișei cu specificații, S24 are cea mai mică capacitate a bateriei la 4.000 mAh, în timp ce S24 Ultra oferă cea mai mare la 5.000 mAh. Aceasta este aceeași capacitate a bateriei la S23 Ultra, care ține confortabil o zi întreagă. Anul acesta, S24 Plus oferă o capacitate a bateriei care se potrivește aproape cu cea a lui Ultra la 4.900 mAh. Ar putea fi aproape la fel de durabil ca Ultra, dar vom vedea.

De asemenea, puteți încărca toate telefoanele fără fir, deși există o avertizare: telefoanele acceptă încărcarea wireless Qi în loc de mai noul Qi2, asemănător MagSafe, care este mai rapid. Când vine vorba de încărcare prin cablu, Samsung susține că S24 Ultra și S24 Plus pot atinge o încărcare de 65% în aproximativ 30 de minute folosind un adaptor de 45W. Între timp, S24 poate ajunge la încărcare de până la 50% în același interval de timp folosind un adaptor de 25 W.

Lasă un răspuns