Procesoarele Apple M3 ar putea fi lansat în a doua jumătate a anului

Mai multe chipset-uri personalizate de la Apple sunt de așteptat să sosească mai târziu în acest an, inclusiv M3. Succesorul M2, viitorul SoC va alimenta probabil o multitudine de produse subțiri și, potrivit unei surse, acesta va fi lansat în a doua jumătate a acestui an.

În timp ce o lansare în a doua jumătate a lui 2023 nu este o dată exactă, predicția lui @appleakation indică faptul că perioada menționată mai sus este atunci când ar trebui să ne așteptăm să vedem modele noi de MacBook Air. Nu se știe dacă Apple intenționează să actualizeze M2 MacBook Pro cu M3, dar vom afla mai multe în lunile următoare.

Apple a finalizat faza de proiectare a lui M3, iar siliciul personalizat se așteaptă să fie lansat în a doua jumătate a anului 2023. Deoarece M2 și MacBook Air reproiectat au fost anunțate oficial în iunie anul trecut, Apple ar putea găzdui un eveniment din al patrulea trimestru al anului 2023. În timp ce gigantul tehnologic poate reutiliza același șasiu pentru acest an, există posibilitatea ca compania să introducă și o versiune mai mare cu un ecran de 15,5″.

Pe baza programului prezis de @appleakation, M3 va sosi după ce Apple va anunța M2 Pro și M2 Max. Deoarece firma organizează un eveniment dedicat Mac în octombrie, M3 va fi dezvăluit după A17 Bionic, despre care se zvonește că ambele vor profita de arhitectura 3nm a TSMC. În ceea ce privește cât de bine va funcționa, în timpul anunțului oficial al TSMC, președintele producătorului, Mark Liu, a declarat că noul proces de 3nm va oferi o îmbunătățire cu până la 35% a eficienței energetice.

În mod surprinzător, executivul nu a vorbit despre câștiguri de performanță, sugerând că Apple va comercializa M3 în funcție de durata de viață a bateriei pe care o puteți obține din chipset, la fel ca A17 Bionic. Deși acesta nu este un lucru rău, evidențiază că, dacă clienții dețin în prezent un produs Apple cu un SoC M2, poate că ar trebui să amâne un upgrade și să aștepte următoarea lansare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *