UE va aproba fuziunea dintre Orange şi MasMovil cu o condiţie

Tranzacţia de 19 miliarde de dolari prin care grupul francez de telecomunicaţii Orange SA vrea să îşi combine operaţiunile din Spania cu operatorul spaniol Masmovil urmează să obţină aprobarea condiţionată a organismelor europene din domeniul concurenţei.

Aprobarea ar putea semnala o abordare mai relaxată, după ce companiile de telecomunicații au îndemnat organismele europene din domeniul concurenței să nu mai fie atât de stricte când vine vorba de fuziuni care reduc numărul de operatori de telefonie mobilă dintr-o ţară, în cazul Spaniei de la patru la trei.

În luna iulie 2022, Orange şi MasMovil au anunţat un acord pentru o combinare a operaţiunilor din Spania, o fuziune care reduce numărul de operatori de pe piaţa de telefonie foarte competitivă din Spania, de la patru la trei. Noua entitate ar urma să fie un joint venture deținut în proporții egale (50-50) cu o valoare combinată de aproape 19 miliarde de dolari şi va fi al doilea mare operator de telecomunicații din Spania, după liderul Telefonica.

aprobarea Comisiei Europene este condiţionată de achiziţionarea de către operatorul român Digi a licenţelor de spectru de la MasMovil, la care se adaugă o opţiune pentru un contract de servicii de roaming naţional cu Orange.

În luna decembrie 2023, Digi a transmis un comunicat în care preciza că a semnat un contract de transfer de spectru cu MasMovil în schimbul unui preţ de 120 de milioane de euro. De asemenea, Digi Spania şi Orange Espagne au încheiat un contract de opţiune, cu o valoare de 20 de milioane de euro, prin care aceasta din urmă acordă Digi Spania opţiunea de a încheia în viitor un contract de servicii de roaming naţional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *