Începând de aseară Microsoft s-a confruntat cu probleme ale publicării build-urilor către utilizatorii înscriși în programul Windows Insider în Fast Ring.

Conform buildfeed.net , Microsoft a distribuit accidental 4 build-uri utilizatorilor Windows Insider din Fast Ring.

Aceste build-uri sunt:

Microsoft își avertizează utilizatorii să nu instaleze nici unul din aceste build-uri pentru că sunt instabile.

Build-ul 10.0.16212.1001 (rs_iot.170531-1800) ce a fost distribuit accidental către utilizatorii de telefoane mobile, oprește telefonul în secvența de bootare, după afișarea logo-ului OEM, dacă utilizatorul a apăsat butonul Restart Now pentru a inițializa procesul de instalare.

În cazul în care telefonul este astfel blocat , utilizatorul va fi nevoit să reinstaleze sistemul de operare pe telefon utilizând aplicația Windows Device Recovery Tool , pierzând astfel toate datele din telefon, cum ar fi: poze, clipuri video sau mesaje.

Dacă utilizatorul, nu a apucat să apese butonul Restart Now , pentru a evita pierderea datelor trebuie să seteze data telefonului cu câțiva ani în viitor pentru a forța astfel actualizarea să expire și ca telefonul să o anuleze.

Build-ul 10.0.16212.1001 (rs_edge_case.170531-2234) , ce a fost distribuit către PC-urile cu procesor x86 (32-Bit) poate impacta stabilitatea și utilizabilitatea sistemului mult mai mult decât build-urile distribuite în mod normal pentru testare.

În cazul în care utilizatorii au instalat acest build, Microsoft îi sfătuiește fie să rămână pe build-ul acesta până săptămâna viitoare când  vor lansa noi build-uri oficiale pentru testare, fie să revină pe build-ul anterior accesând Settings > Update & security > Recovery.

Microsoft a anunțat că doar o mică parte din utilizatori au primit aceste build-uri și că problema a fost cauzată de o defecțiune a sistemului de distribuire a build-urilor ce controlează ce build-uri și către ce Ring sunt distribuite.

De asemenea, echipa tehnică a Microsoft a luat rapid măsuri de blocare a acestor build-uri și de revenire la normal.

   ACTUALIZARE : Se pare că nu doar cei din Fast Ring au fost afectați de această problemă. Build-ul pentru mobil a fost distribuit și în celelalte două Ring-uri: Slow și Release, dar și celor care nu erau înscriși în programul Windows Insider.

   ACTUALIZARE 2 : Un nou build a fost distribuit accidental către PC-urile cu procesor x86 (32-Bit):

3 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *