You are currently viewing Robin – telefonul care nu rămâne fără spațiu de stocare
robin smartphone

Robin – telefonul care nu rămâne fără spațiu de stocare

Mike Chan și Tom Moss au plecat din Google, pentru a înfința compania Nextbit (un start-up din San Fransisco).

Ei și-au propus să găsească o soluție pentru spațiul de stocare limitat al smartphone-urilor. Au început cu o aplicație pentru Android care le permite utilizatorilor să stocheze informațiile personale în cloud. Aplicația se numește Nextbit Smart Storage și oferă 100 de GB spațiu de stocare.

Ulterior, cu sprijinul unei companii de finanțare pe Kickstarter , apare Robin – ”primul telefon din istorie care nu rămâne fără spațiu de stocare”.

Ceea ce aduce în exclusivitate acest telefon este extinderea memoriei interne de 32 de GB, nu cu un card de memorie microSD cum ne-au obișnuit smartphone-urile până acum, ci cu spațiu de stocare direct în cloud.

Telefonul vine cu o versiune customizată de Android, numită Nextbit OS, ce permite telefonului să elibereze automat spațiul intern în momentul conectării acestuia la o rețea Wi-Fi. Sincronizarea (by default) nu se face pe conexiunea de date mobile , pentru a se evita consumarea traficului si generarea de costuri suplimentare.

Sistemul de operare poate anticipa cu câteva luni înainte când utilizatorul va rămâne fără spațiu și sincronizează în mod continuu nu numai pozele și filmările dar chiar și aplicațiile cu contul de stocare în cloud oferit gratuit de companie, mutând online aplicațiile folosite rar.

Fiind o versiune customizată de Android, sistemul de operare poate rula fără probleme , orice aplicație Android, neexistând astfel o lipsă acută de aplicații, ca în cazul Windows 10 Mobile.

Specificații tehnice

Ecran5.2″ 1080p IPS LCD
Protecție ecranGorilla Glass 4
RAM3 GB
Stocare32 GB (memorie internă) + 100 GB (cloud)
Cameră13 MP (principală) + 5 MP (frontală)
ProcesorQualcomm™ Snapdragon 808
Difuzor2 difuzoare frontale
RețeaGSM 850/900/1800/1900   HSPA 850/900/1700/1800/1900/2100 LTE Bands 1/2/3/4/5/7/8/12/17/19/20/28
Wi-FiWi-Fi 802.11a/b/g/n/ac
BluetoothBluetooth 4.0 LE
AlteleFingerprint ID sensor   NFC Qualcomm™ Quick Charge 2.0 USB Type C

Telefonul costă 299 de dolari, fiind disponibil pe website-ul companiei, pe Amazon şi în trei magazine din San Francisco.

Revista Fortune, admiră compania , pentru capacitatea sa de inovare într-o industrie care pare să fie blocată de firmele consacrate.

This Post Has 2 Comments

    1. Madalin

      Compania are ca țintă , concurarea cu branduri consacrate ca Apple sau Samsung

Lasă un răspuns