You are currently viewing Vodafone se retrage din Spania
Vodafone magazin

Vodafone se retrage din Spania

La scurt timp după ce DIGI a anunțat că se extinde în Spania prin achiziția a o parte din activele competitorilor Orange și MasMovil, dar și a începerii testelor pentru viteze de 50 Gbps prin fibră optică, Vodafone iese de pe piața din Spania.

Vodafone încearcă de aproximativ doi ani să vândă operațiunile din Spania.

Vodafone Group vinde divizia spaniolă către Zegona Communications, într-o tranzacție evaluată la 5 miliarde de euro, care include și datoriile.

Vodafone Group Plc („Vodafone”) anunță că a încheiat acorduri obligatorii cu Zegona Communications plc („Zegona”) în legătură cu vânzarea a 100% din Vodafone Holdings Europe, S.L.U. („Vodafone Spania”) („Tranzacția”).

La finalizare, contravaloarea Vodafone va cuprinde cel puțin 4,1 miliarde EUR în numerar și până la 0,9 miliarde EUR sub formă de Acțiuni Preferințe Rambursabile („RPS”) care răscumpără, pentru o sumă care cuprinde prețul de subscriere și dividendul preferențial acumulat, nu mai târziu de 6 ani de la închidere
Vodafone și Zegona au încheiat un acord prin care Vodafone va furniza anumite servicii către Vodafone Spania pentru o taxă anuală totală pentru servicii de aproximativ 110 milioane EUR.

Valoarea întreprinderii de 5,0 miliarde EUR este echivalentă cu un multiplu de 5,3x EBITDAaL ajustat și 12,7x OpFCF pentru perioada de 12 luni încheiată la 31 martie 2023

„Vânzarea Vodafone Spania este un pas cheie în dimensionarea corectă a portofoliului nostru pentru creștere și ne va permite să ne concentrăm resursele pe piețe cu structuri durabile și o scară locală suficientă. Aș dori să mulțumesc întregii noastre echipe din Spania pentru dedicarea față de clienții noștri și hotărârea necruțătoare de a ne îmbunătăți performanța organică. Cu toate acestea, piața a fost o provocare, cu randamente scăzute din punct de vedere structural.

Prioritatea mea este să creez valoare prin creștere și profituri îmbunătățite. După tranzacția recent anunțată din Marea Britanie, Spania este a doua dintre piețele noastre mai mari din Europa unde luăm măsuri pentru a îmbunătăți competitivitatea și perspectivele de creștere ale Grupului.”

a declarat Margherita Della Valle, directorul executiv al Vodafone

La începutul anului Vodafone a vândut rețeaua din Ungaria pentru 1.7 miliarde de Euro.

Lasă un răspuns