You are currently viewing Windows 11 suportă acum și arhive RAR, 7zip și alte formate
windows 11 pro home retail box

Windows 11 suportă acum și arhive RAR, 7zip și alte formate

Microsoft a introdus în sfârșit suportul nativ pentru arhivele RAR în urmă cu câteva luni, la doar trei decenii după introducerea oficială a formatului în 1993. Dezvoltarea Windows 11 progresează acum într-un ritm accelerat, prin urmare, suportul pentru o mulțime de formate de arhivă noi (vechi) va veni în curând. .

Utilizatorii Windows 11 pot gestiona acum arhivele RAR în mod nativ, fără a fi nevoie de software terță parte sau de „despachetare” de arhive îndoielnice. Windows 11 22H2, ultima versiune majoră de anul trecut a sistemului de operare (distribuită pe 20 septembrie 2022), va deveni în curând și mai competent în gestionarea diferitelor tipuri de fișiere și formate de arhivă.

Microsoft a lansat recent KB5031455, o actualizare cumulativă opțională, bogată în funcții, pentru Windows 11, reîmprospătând lista formatelor de arhivă acceptate nativ în sistemul de operare. Windows 11 22H2 și versiunile ulterioare pot gestiona acum fișierele comprimate în următoarele tipuri de arhive: .rar, .7z, .tar, .tar.gz, .tar.bz2, .tar.zst, .tar.xz, .tgz, . tbz2, .tzst, .txz. Suportul pentru arhivele criptate prin parolă nu este încă disponibil.

Programatorii de la Redmond au adăugat suport pentru fișierele de arhivă menționate mai sus datorită bibliotecii libarchive, un proiect open source conceput pentru a dezvolta o bibliotecă C portabilă, eficientă, care poate „citi și scrie arhive în flux” într-o varietate de formate. Libarchive acceptă tipuri de arhive suplimentare (Lzh, Xar) care ar putea veni în cele din urmă și în Windows 11.

Lasă un răspuns