You are currently viewing DIGI va prelua activele pe care Orange şi MasMovil intenţionează să le vândă în Spania
DIGI pentru familia ta

DIGI va prelua activele pe care Orange şi MasMovil intenţionează să le vândă în Spania

Grupul francez de telecomunicaţii Orange şi operatorul spaniol MasMovil au selectat operatorul român DIGI pentru a prelua activele pe care Orange/MasMovil intenţionează să le vândă în Spania, ca să calmeze îngrijorările Bruxelles-ului vis a vis de competiţia de pe această piaţă, au declarat marţi pentru Reuters două surse din apropierea acestui dosar.

În luna iulie, Orange şi MasMovil au anunţat un acord pentru o combinare a operaţiunilor din Spania, o fuziune care reduce numărul de operatori de pe piaţa de telefonie foarte competitivă din Spania, de la patru la trei. Noua entitate ar urma să fie un joint venture deţinut în proporţii egale (50-50) cu o valoare combinată de aproape 19 miliarde de dolari şi va fi al doilea mare operator de telecomunicaţii din Spania, după liderul Telefonica.

Comisia Europeană este îngrijorată că fuziunea Orange/MasMovil ar putea reduce concurenţa pe piaţa din Spania. Pentru a rezolva îngrijorările Bruxelles-ului, companiile de telefonie care intenţionează să fuzioneze dispun de soluţii precum vânzarea unor active sau îmbunătăţirea accesului pentru a face noile reţele interoperabile cu cele ale rivalilor.

Potrivit surselor citate de Reuters, Orange şi MasMovil intenţionează să vândă o parte din spectru, o divizie responsabilă de relaţiile cu clienţii şi un brand şi să ofere DIGI acces la infrastructură.

În ultimele luni, Orange şi MasMovil, care concurează cu Telefonica şi Vodafone pe piaţa din Spania, au discutat cu mai mulţi potenţiali cumpărători ai acestor active, inclusiv cu DIGI, Avatel şi alţi rivali mai mici.

Operatorul român DIGI s-a extins rapid pe piaţa din Spania, de la debutul operaţiunilor pe această piaţă în 2008. La finele primului semestru al acestui an, Digi avea peste 5,7 milioane de clienţi în Spania.

Lasă un răspuns