You are currently viewing Apple a prezentat noile MacBook Pro cu procesoare M3

Apple a prezentat noile MacBook Pro cu procesoare M3

Apple a anunțat astăzi o nouă gamă MacBook Pro care include noua familie de procesoare M3: M3, M3 Pro și M3 Max. Cu o arhitectură GPU de ultimă generație și un procesor mai rapid, familia M3 aduce și mai multă performanță și noi capabilități remarcabile MacBook Pro.

Noul MacBook Pro de 14 inchi cu M3 nu este excelent doar pentru sarcinile de zi cu zi, dar oferă și performanțe susținute fenomenale în aplicațiile profesionale și jocuri. Perfect pentru creatori, studenți și antreprenori, acesta începe acum de la 1.599 USD.

MacBook Pro de 14 și 16 inchi cu M3 Pro oferă performanțe și mai mari și suport suplimentar pentru memorie unificată, permițând fluxuri de lucru mai solicitante pentru utilizatori, cum ar fi programatorii, creatorii și cercetătorii.

MacBook Pro de 14 și 16 inchi cu M3 Max oferă performanță și capabilități care depășesc limitele computerului. Cu un GPU monstru și un procesor puternic, împreună cu suport pentru până la 128 GB de memorie unificată, MacBook Pro cu M3 Max permite fluxuri de lucru extreme și multitasking prin aplicații profesionale pentru utilizatori precum programatori de învățare automată, artiști 3D și editori video. Modelele M3 Pro și M3 Max vin acum și în negru spațial, un finisaj superb de aluminiu închis la culoare.

Toate modelele MacBook Pro dispun de un ecran genial Liquid Retina XDR cu conținut SDR cu 20% mai strălucitor, o cameră încorporată de 1080p, un sistem de sunet captivant cu șase difuzoare și o gamă largă de opțiuni de conectivitate.

Cu până la 22 de ore de autonomie a bateriei, gama oferă cea mai bună portabilitate profesională, oferind aceeași performanță indiferent dacă sunt conectate la priză sau pe baterie, astfel încât utilizatorii să își poată duce fluxurile de lucru oriunde.

Clienții pot comanda noul MacBook Pro începând de astăzi, cu disponibilitate începând cu 7 noiembrie.

„Nu există nimic ca MacBook Pro. Cu performanța remarcabilă și eficiența energetică a siliconului Apple, până la 22 de ore de autonomie a bateriei, un display Liquid Retina XDR uimitor și conectivitate avansată, MacBook Pro dă putere utilizatorilor să facă cea mai bună muncă din viață”

„Cu următoarea generație de cipuri M3, ridicăm din nou ștacheta pentru ceea ce poate face un laptop profesional. Suntem încântați să aducem MacBook Pro și cele mai bune capacități ale sale pentru cel mai larg set de utilizatori de până acum, iar pentru cei care fac upgrade de la un MacBook Pro bazat pe Intel, este o experiență care schimbă jocul din toate punctele de vedere.”

a declarat John Ternus, vicepreședinte senior Apple. de Inginerie Hardware

Gama de procesoare Apple M3

Familia de procesoare M3 continuă ritmul extraordinar de inovație al Apple Silicon. M3, M3 Pro și M3 Max sunt primele procesoare pentru un computer personal construit folosind tehnologia de 3 nanometri, lider în industrie.

Cu un GPU de nouă generație mai rapid și mai eficient, aceste cipuri oferă cel mai mare salt înainte în arhitectura grafică pentru Apple silicon. Dispunând de o tehnologie inovatoare numită Dynamic Caching, GPU-ul alocă utilizarea memoriei locale în hardware în timp real, astfel încât doar cantitatea exactă de memorie necesară este utilizată pentru fiecare sarcină. Acest lucru crește dramatic utilizarea și performanța GPU-ului pentru cele mai solicitante aplicații profesionale și jocuri.

GPU-ul aduce, de asemenea, noi funcții de randare pentru siliciul Apple, inclusiv umbrirea mesh accelerată de hardware pentru o capacitate și eficiență mai mare cu procesarea geometriei, permițând scene mai complexe vizual. Iar ray tracing accelerată de hardware vine pentru prima dată pe Mac, permițând jocurilor să redea umbre și reflexii mai precise pentru a crea medii mai realiste.

MacBook Pro de 14 inch cu procesor M3

Pentru utilizatorii care își urmăresc pasiunile – de la studenți și proprietari de afaceri la muzicieni aspiranți și editori video – MacBook Pro cu M3 este laptopul ideal. MacBook Pro de 14 inchi cu M3 este cu până la 60 la sută mai rapid decât MacBook Pro de 13 inchi cu M1 și, cu sistemul său termic avansat, eliberează întregul potențial al M3 pentru performanță susținută. Începând de la 1.599 USD, oferă mai multe performanțe și capacități decât oricând la o valoare excelentă.

Performanțe MacBook Pro cu M3

  • Performanța de redare în Final Cut Pro este de până la 7,4 ori mai rapidă decât MacBook Pro de 13 inchi cu Core i7 și cu până la 60% mai rapidă decât MacBook Pro de 13 inchi cu M1.
  • Compilarea codului în Xcode este de până la de 3,7 ori mai rapidă decât MacBook Pro de 13 inchi cu Core i7 și cu până la 40% mai rapidă decât MacBook Pro de 13 inchi cu M1.
  • Performanța foii de calcul în Microsoft Excel este de până la 3,5 ori mai rapidă decât MacBook Pro de 13 inchi cu Core i7 și cu până la 40% mai rapidă decât MacBook Pro de 13 inchi cu M1

MacBook Pro de 14 și 16 inch cu procesor M3 Pro

Pentru utilizatorii cu fluxuri de lucru mai pretențioase, cum ar fi programatorii, creatorii și cercetătorii, MacBook Pro cu M3 Pro oferă performanțe și mai mari, acceptă mai multă memorie unificată și este acum cu până la 40% mai rapid decât modelul de 16 inchi cu M1 Pro.

Performanțe MacBook Pro cu M3 Pro

  • Performanța filtrului și a funcției în Adobe Photoshop este de până la 3 ori mai rapidă decât cel mai rapid MacBook Pro bazat pe Intel și cu până la 40% mai rapid decât MacBook Pro de 16 inchi cu M1 Pro.
  • Secvențierea ADN-ului în Oxford Nanopore MinKNOW este de până la 20 de ori mai rapidă decât cel mai rapid MacBook Pro bazat pe Intel și cu până la 36% mai rapid decât MacBook Pro de 16 inchi cu M1 Pro.
  • Editarea bazată pe text în Adobe Premiere Pro este de până la 1,7 ori mai rapidă decât MacBook Pro de 16 inchi bazat pe Intel și cu până la 30% mai rapidă decât MacBook Pro de 16 inci cu M1 Pro.

MacBook Pro de 14 și 16 inch cu procesor M3 Max

MacBook Pro cu M3 Max oferă performanță și capabilități pentru cei cu fluxuri de lucru extreme, cum ar fi programatori de învățare automată, artiști 3D și editori video. Este de până la 2,5 ori mai rapid decât MacBook Pro de 16 inchi cu M1 Max și de până la 11 ori mai rapid decât cel mai rapid model de MacBook Pro bazat pe Intel. De asemenea, acceptă până la 128 GB de memorie unificată, permițând creatorilor să lucreze cu ușurință la proiecte mari și complexe care acoperă mai multe aplicații și plugin-uri profesionale sau să compună partituri uriașe de filme în care biblioteci orchestrale întregi sunt disponibile instantaneu din memorie.

Performanțe MacBook Pro cu M3 Max

  • Simularea sistemelor dinamice în MathWorks MATLAB este de până la 5,5 ori mai rapidă decât cel mai rapid MacBook Pro bazat pe Intel și de până la 2 ori mai rapid decât MacBook Pro de 16 inchi cu M1 Max.
  • Performanța redării în Maxon Redshift este de până la 5,3 ori mai rapidă decât cel mai rapid MacBook Pro bazat pe Intel și de până la 2,5 ori mai rapidă decât MacBook Pro de 16 inchi cu M1 Max.
  • Reducerea zgomotului în Blackmagic DaVinci Resolve Studio este de până la 2,7 ori mai rapidă decât cel mai rapid MacBook Pro bazat pe Intel și cu până la 65% mai rapid decât MacBook Pro de 16 inchi cu M1 Max.

Un upgrade major

Noul MacBook Pro este un upgrade important pentru orice utilizator, în special pentru cei care nu au făcut upgrade de la un Mac bazat pe Intel. Modelul M3 Max este de până la 11 ori mai rapid decât cel mai rapid model de MacBook Pro bazat pe Intel. Cu eficiența energetică a siliconului Apple, pentru marea majoritate a sarcinilor de lucru, utilizatorii nu vor auzi niciodată ventilatoarele.

Durata de viață a bateriei crește, de asemenea, cu până la 11 ore suplimentare în comparație cu cel mai rapid model de MacBook Pro bazat pe Intel și, spre deosebire de multe laptopuri PC, MacBook Pro oferă aceeași performanță incredibilă, indiferent dacă este conectat sau pe baterie.

Ecranul Liquid Retina XDR este cel mai bun display de laptop din lume, cu o luminozitate excepțională susținută de 1000 niți și 1600 niți de luminozitate maximă pentru conținut HDR, raport de contrast impresionant, culori vii și un unghi de vizualizare remarcabil. Conținutul SDR este acum afișat la până la 600 niți, ceea ce este cu 20 la sută mai luminos decât înainte.

Prietenos cu mediul

MacBook Pro este construit pentru a rezista. Carcasa este creată dintr-un aliaj personalizat care utilizează 100% aluminiu reciclat și este incredibil de durabil. MacBook Pro folosește, de asemenea, elemente de pământuri rare 100% reciclate în toți magneții și lipirea cu staniu și placarea cu aur 100% reciclate în mai multe plăci de circuite imprimate.

De asemenea, MacBook Pro nu conține numeroase substanțe dăunătoare, cum ar fi beriliu, agenți ignifugă bromurați și mercur, iar 100% din fibra de lemn din ambalaj este reciclată sau provine din păduri gestionate în mod responsabil.

Astăzi, Apple este neutră din carbon pentru operațiunile corporative globale și, până în 2030, intenționează să fie neutră din carbon pe întregul lanț de aprovizionare de producție și pe toate ciclurile de viață ale produselor. Aceasta înseamnă că fiecare dispozitiv Apple vândut, de la fabricarea componentelor, asamblarea, transportul, utilizarea clienților, până la reciclare și recuperarea materialelor, va fi neutru în carbon.

Lasă un răspuns