You are currently viewing Vivo lansează BlueOS

Vivo lansează BlueOS

După Harmony OS de la Huawei și recentul HyperOS de la Xiaomi, a venit rândul celor de la Vivo să își lanseze propriul sistem de operare.

Conferința pentru dezvoltatori Vivo din 2023 a fost un eveniment electrizant, care a dezvăluit cele mai avansate inovații ale gigantului tehnologic de până acum. În prim-plan s-a aflat foarte așteptatul BlueOS, un sistem de operare de ultimă generație conceput pentru a revoluționa modul în care interacționăm cu dispozitivele noastre. Alături de BlueOS, a fost introdusă și cea mai recentă versiune a OriginOS pentru smartphone-uri și tablete, promițând o experiență perfectă pentru utilizator pe o gamă largă de produse Vivo.

Ceea ce diferențiază cu adevărat BlueOS de concurență este utilizarea limbajului de programare Rust. Aceasta marchează o premieră globală remarcabilă în crearea unui ”schelet” de sistem de operare. Limbajul Rust aduce o securitate și eficiență fără precedent sistemului de operare, asigurând o experiență de utilizator stabilă și fluidă.

BlueOS se mândrește cu o gamă impresionantă de capabilități, care acceptă orice, de la modele mari de date până la interacțiuni multimodale complexe. Capacitățile sale extinse de introducere acoperă vocea, imaginea, textul, videoclipul, gesturile, limbajul semnelor și chiar recunoașterea undelor cerebrale. Acest ecosistem divers de introducere de date deschide posibilități interesante pentru dezvoltarea aplicațiilor.

Dezvoltatorii și utilizatorii deopotrivă vor adora caracteristica de generare automată a codului, făcând dezvoltarea aplicațiilor mai lină și mai eficientă. Cu BlueOS, puteți crea desktop-uri, imagini de fundal și teme personalizate, adaptându-vă dispozitivul la preferințele dumneavoastră unice.

Una dintre caracteristicile remarcabile ale BlueOS este suportul pentru protocolul de conexiune BlueXlink, utilizând un concept de design distribuit. Acest design asigură compatibilitatea cu protocoalele standard din industrie. Permiterea fluxului și a accesului de date fără întreruperi și sigure pe o gamă largă de dispozitive. Indiferent dacă vă aflați într-o casă inteligentă, călătorești sau lucrați într-un mediu de birou, BlueOS are acoperite nevoile tale de conectivitate.

Viitoarele flagshipuri ale Vivo și seria Vivo Watch 3, vor fi printre primele care vor beneficia de sistemul de operare BlueOS. Această implementare promite o nouă eră de tehnologie inteligentă și conectivitate perfectă pentru utilizatori din diverse domenii, de la sănătate și fitness până la divertisment și productivitate.

Este esențial să rețineți că, deși BlueOS nu acceptă aplicații Android, în prezent oferă acces la o selecție organizată de aplicații esențiale precum Alipay, Baidu Maps și Himalaya. În plus, BlueOS este pe deplin compatibil cu standardele de aplicații rapide hapjs, asigurând o tranziție lină pentru utilizatori.

Lasă un răspuns