You are currently viewing Huawei va trece la HarmonyOS din 2021
HUAWEI LOGO

Huawei va trece la HarmonyOS din 2021

Ca urmare a faptului că Huawei are tot mai multe restricții din partea Guvernului SUA aceștia nu mai pot folosi serviciile Google și începând de mâine nici procesoarele Kirin, pe care le înlocuiește pe unele modele cu procesoare MediaTek.

Deși Huawei a continuat să ofere noi telefoane cu sistem de operare Android, acestea nu mai au acces la serviciile Google Mobile Services, ci la Huawei Mobile Services.

Huawei Mate 30 a fost primul smartphone fără servicii Google, apoi a urmat gama P40.

Pentru ca Huawei să devină complet independent din punct de vedere al softului, aceștia au început să lucreze la un nou sistem de operare propriu, numit HarmonyOS.

HarmonyOS este tot un sistem de operare bazat pe Linux, care va beneficia de asemenea de Huawei Mobile Service și magazinul App Galery.

HarmonyOS, fiind la bază tot Linux ca și Androidul, acesta va putea, cel puțin în teorie să ruleze aplicații Android.

HarmonyOS 2.0 va sosi, din 2021, atât pe telefonele Huawei noi, cât și pe cele existente (Cu Android), conform producătorului.

Actualizarea va veni odată cu lansarea EMUI 11. Totuși trecerea la HarmonyOS va fi opțională la început, cu toate că e greu de crezut acest lucru.

Telefoanele cu Android ale Huawei au deja multe limitări din cauza lipsei serviciilor Google.

De asemenea, Huawei a anunțat că va oferi dezvoltatorilor acces la SDK pentru noul HarmonyOS.

Este un pariu destul de riscant făcut de cei de la Huawei în încercarea de a își salva afacerea, de a crea propriul lor sistem de operare și de a își menține cota de piață intrând în ”luptă” împotriva Android.

Vreau să amintesc că atât BlackBerry cu al lor BlackBerry OS, cât mai ales Microsoft cu Windows 10 Mobile, au pierdut bătălia cu Android, ajungând într-un final să îl adopte.

Lasă un răspuns