You are currently viewing Google crește abonamentele YouTube Premium
YouTube Premium

Google crește abonamentele YouTube Premium

Google a anunțat încă de acum câteva luni scumpirea abonamentelor YouTube Premium, costul experienței YouTube fără reclame ajungând la 13.99 dolari/lună pentru utilizatorii din SUA. Însă de data aceasta scumpirile vizează mult mai multe regiuni și se suprapun cu eforturile pentru creșterea veniturilor din publicitate, administratorul YouTube declarând război utilizatorilor care folosesc extensii adblock pentru blocarea reclamelor în versiunea free a serviciului.

Deocamdată, YouTube Premium se mai scumpește și în Argentina, Australia, Austria, Chile, Germania, Polonia și Turcia. Vestea bună este că utilizatorii din România nu sunt pe lista celor care se aleg cu scumpiri, însă sunt șanse destul de mari ca măsura să fie extinsă și în alte regiuni ale lumii.

Administratorul YouTube susține că decizia creșterii prețurilor nu a fost una ușoară dar necesară, care va ajuta compania să livreze o experiență mai premium. Totodată, din această măsură vor beneficia și creatorii de conținut, creșterea veniturilor reflectându-se în motivația de a livra mai mult conținut de calitate pe platformă.

În prezent, costul abonamentului YouTube Premium (YouTube + YouTube Music fără reclame) pornește de la 26 lei pentru utilizatori din România, plătibil după prima lună de încercare acordată gratuit. Google oferă și opțiunea Family membership, care pentru 39 Lei îți permite să conectezi și dispozitivele autentificate pe alt cont Google (până la 5 dispozitive), atât timp cât sunt folosite de membrii familiei care locuiesc la aceeași adresă.

Google a mai mărit o dată prețul abonamentelor Youtube Premium cu fix 1 an în urmă.

Lasă un răspuns