You are currently viewing Xiaomi a anunțat că înlocuiește MIUI cu HyperOS

Xiaomi a anunțat că înlocuiește MIUI cu HyperOS

Lei Jun, CEO al Xiaomi, a anunțat astăzi lansarea HyperOS. Noul sistem de operare va face un debut oficial pe seria Xiaomi 14 și va fi evoluția firească a MIUI.

Seria este programată să sosească la sfârșitul acestui an în China, în timp ce lansarea globală ar trebui să aibă loc în primele săptămâni ale anului 2024.

HyperOS este încă un proiect Android Open Source, dar va fi fuzionat cu Vela, platforma Xiaomi pentru IoT.

Executivul a distribuit o postare emoționantă pe Weibo, dezvăluind că sistemul de operare va pune „oamenii în centrul unui ecosistem”, unde se vor conecta cu alți oameni, mașini și case. Echipa sa a început cu doar „câțiva ingineri” și este acum o companie masivă cu o forță de muncă de aproape 5.000 de oameni.

Baza de utilizatori a crescut de la „100 de visători” la peste 1 miliard de utilizatori de la primul produs MIUI al Xiaomi, lansat pe 16 august 2010. Actuala interfață de utilizator a fost lansată cu „doar patru funcții comune” și este acum un serviciu cross-device pentru telefoane și electrocasnice.

Pregătirile pentru Xiaomi HyperOS au început în 2014, când lumea IoT a început să apară. Compania a făcut primii pași în 2017 și apoi a început să dezvolte un nou ecosistem pentru dispozitive și aplicații. Scopul este de a conecta „zeci de miliarde de dispozitive” în viitor, iar primul pas va fi seria Xiaomi 14.

Așteptările noastre sunt ca viitoarele telefoane Xiaomi să se lanseze cu HyperOS, în timp ce dispozitivele emblematice mai vechi și dispozitivele premium vor primi o actualizare OTA, chiar dacă compania nu are cea mai bună cale de actualizare a telefoanelor mai vechi cu software modern.

Lasă un răspuns