Elon Musk a lansat Grok

Musk și xAI au prezentat Grok (un cuvânt argotic care sugerează înțelegere intuitivă/empatică și profundă) online, precizând că chatbotul are acces în timp real la informații prin intermediul platformei X (Twitter), ceea ce îl diferențiază de alte modele AI. Musk spune că acesta ar fi un “avantaj masiv” și că chatbotul său iubește sarcasmul. “Nu am idee cine l-ar fi putut ghida în acest sens”, a scris el într-o postare X, lăsând de înțeles că chatbotul a împrumutat din personalitatea sa.

Musk a postat o imagine în care i se cere lui Grok să ofere un ghid pas cu pas despre producerea cocainei. Chatbot-ul dă un răspuns sarcastic, fără a oferi nimic concret din procesul de fabricație a drogului.

Compania susține că Grok poate rezolva probleme de matematică de nivel gimnazial și liceal (dar trebuie scrise în limbajul LaTeX), poate răspunde la întrebări multidisciplinare și poate face programare în limbajul Python. Odată ce va depăși faza de beta-test, sistemul Grok al xAI va fi disponibil tuturor abonaților X Premium, care plătesc un abonament pentru bifa albastră.

Lansat abia în luna iulie a acestui an, startupul xAI este format dintr-o echipă pe care Musk a adunat-o de la DeepMind Google și Microsoft. Mai mult, Larry Ellison a dezvăluit că xAI a primit acces la cloudul Oracle pentru a-și antrena modelul AI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *