Sunt o persoană atipică din multe puncte de vedere, dar punctual… îmi place foarte mult să conduc.

Din grupul meu de prieteni sunt singurul căruia chiar îi place să conducă. Pentru mine e o formă de relaxare, mai ales dacă îl combin cu muzica preferată și chiar dacă uneori poate fi obositor, este o oboseală plăcută.

Chiar și cu vechea mașină am călătorit prin câteva țări precum: Bulgaria, Ungaria, Turcia, Grecia, Republica Moldova și chiar Transnistria (nu știu ce am căutat acolo).

Planificarea concediului

De mult mi-am dorit, ca măcar o dată în viață să fac un Europe Trip cu mașina, iar acum după 2 ani de pandemie și având o mașină nouă, mi-am zis că e momentul perfect să planific o călătorie în Europa cu mașina.

Unde plec?

Încă din 2019, mi-am cumpărat bilet la concertul Queen + Adam Lambert – Rhapsody Tour, concert ce trebuia să aibă loc inițial în 2020, dar între timp a venit pandemia. După o întârziere de 2 ani, turneul a reînceput cu concertul de pe SEE Arena Belfast din UK de pe 27 mai.

Biletul pe care l-am cumpărat este pentru concertul de pe Sportspalais Antwerp din Belgia, ce va avea loc pe 15 iulie 2022. Nu am fost niciodată în Belgia, însă nu este o premieră pentru mine să mă duc pentru prima oară într-o țară special pentru un concert Queen.

Configurarea traseului

Așadar, având ca destinație finală Antwerp, Belgia și un concediu de 2 săptămâni, am început să caut cazări de pe Booking, având în vedere ca numărul de ore de condus să nu fie prea mare.

Fiind vorba de o distanță de 2148 Km și circa 21 de ore jumătate de condus până în Antwerp, am zis să ”rup” drumul în 3, astfel încât să nu stau doar la volan, să nu fiu obosit și să mai văd câteva orașe pe drum

Pentru a ajunge în Belgia, trebuie să trec prin Ungaria, Austria, Germania și Olanda.

Drumul către Belgia

Prima cazare am luat-o în Ungaria la Tisza Hotel, Seghedin. Aici mi-am luat doar o noapte, cât să ies din România.

Următoarea cazare am luat-o în Austria la SOVEA Hotel – City, Linz. Aici mi-am luat 2 nopți de cazare pentru a avea la dispoziție o zi pentru a vizita orașul înainte de a pleca mai departe

Cea de-a treia cazare am luat-o, la destinație, în Belgia la The ASH, Antwerp, unde am luat 3 nopți atât pentru concert cât și pentru a vizita orașul și împrejurimile.

Drumul de întoarcere

La întoarcere am luat 2 cazări în Germania la Jugendherberge Düsseldorf (de 2 nopți) și la Hotel Olympia München (1 noapte).

Am mai luat o cazare în Austria, de o noapte, la Boutique-Gasthof Ueberfuhr în Salzburg, iar de aici mă opresc în România, unde probabil că voi mai lua o cazare până ajung acasă.

Taxe de drum

La o scurtă căutare pe internet, am văzut că vignetă se plătește doar în Ungaria și Austria, în restul țărilor prin care trec nu există taxe de drum pentru autoturisme, excepție făcând Belgia unde singura taxă este pentru Liefkenshoektunnel.

De asemenea, este nevoie de un sticker verde dacă vrei să intri în orașele din Germania, află cum îl poți obține, de aici.

Restricții de circulație COVID

Conform site-ului MAE, restricțiile de circulație au fost ridicate în Ungaria, Austria (cu excepția zonelor de risc), Germania, Olanda și Belgia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *