You are currently viewing Merită să pui navigație cu Android pe mașină?
allwinner quad core t3 home screen 2

Merită să pui navigație cu Android pe mașină?

În urmă cu 5 ani, mi-am cumpărat o mașină la mâna a doua din București. Avea pe ea Radio CD-ul original care, pe lângă faptul că nu citea MP3-uri mai avea și un CD blocat in el, obligându-mă să ascult numai muzica de la posturile de radio. Cum muzica de la radio se repetă de n-ori pe oră și mai este și întreruptă de foarte multă publicitate, ca soluție temporară, am ales să cumpăr un modulator FM pentru a-mi pune muzica preferată pe stick și a o asculta când vreau cu zero publicitate.

Câteva luni mai târziu, am schimbat radio CD-ul original cu unul de la JVC, care deși era mai mic decât cel original (având nevoie de o ramă specială pentru a fi montat), se integra perfect cu bordul mașinii mai ales datorită faptului că era iluminat în aceeași culoare.

Am păstrat acest Radio CD până în ziua în care am plecat la Chișinău.

Ceea ce m-a determinat să îl schimb a fost faptul că am văzut cu 2 săptămâni înainte, pe mașina unui prieten o navigație cu Android.

Văzând câte poți face cu o asemenea ”jucărie”, am făcut tot posibilul ca până la plecarea în Chișinău să intru în posesia unei navigații și să apuc să o montez.

Așadar după câteva căutări, am găsit o navigație cu DVD compatibilă cu Golf V.

După ce am comandat-o am așteptat cu nerăbdare ziua livrării, ce a fost amânată până în vinerea de dinaintea plecării.

Produsul a ajuns seara în jurul orei 18:00, așa că a doua zi dimineață, înainte de a pleca, folosind o cheie Torx, am demontat vechiul Radio CD și am montat noua navigație, eliberând astfel spațiul ocupat pe parbriz de vechea navigație de la Garmin.

Deși vechea navigație avea harta întregii Europe și beneficia de actualizări gratuite pe viață, noua navigație având sistem de operare Android 7.1 vine cu aplicația iGO preinstalată și permite instalarea de aplicații gratuite de hărți ca celebrul Waze sau MAPS.ME (pentru hărți offline).

De asemenea, noua navigație dispune de un slot microSD, în partea din dreapta jos, dedicat pentru stocarea hărților.

Cu un ecran de 8” ce suportă o rezoluție de 1024 x 600 și dimensiuni de 220 x 210 x 130 mm navigația se integrează perfect în bordul mașinii folosind la maxim spațiul dedicat acesteia, fiind în același timp compatibilă cu o gamă largă de mașini.

Cu o memorie internă de 16 GB (sau 32 GB) și 2GB de RAM, un slot microSD ce suportă un card de până la 32 GB, și posibilitatea conectării unui stick USB, DVD player-ul cu Android are suficient spațiu pentru aplicații cât mai diverse, muzică și filme.

Pe lângă funcția principală de navigație, dispozitivul dispune de o mulțime de alte funcții precum:

 • redare de CD-uri și DVD-uri (foarte utilă în cazul călătoriilor lungi cu familia, copilul putând urmării de exemplu desene pe drum)
 • aplicația YouTube
 • clasicul Radio cu funcția RDS, precum și funcția DAB+
 • controlul dispozitivului folosind butoanele de pe volan
 • conectarea telefonului prin Bluetooth (înlocuind astfel handsfree-ul)
 • Screen Mirroring (prin conectarea telefonului prin USB)
 • posibilitate de conectare cameră față și de parcare (opțional)
 • monitorizarea parametrilormotorului cu ajutorul modulului opțional OBD (On-Board Diagnostic)

În ceea ce privește conectivitatea dispozitivul vine cu:

 • antenă Wi-Fi
 • posibilitatea conectării unui modem 3G/4G dedicat
 • bluetooth

Navigația vine cu o mulțime de cabluri:

 • cablu de alimentare
 • antenă radio
 • antenă Wi-Fi
 • antenă GPS
 • conector pentru microfon extern
 • cablu cu 2 porturi USB (pentru stick și modem 3G/4G)

Navigația se mișcă foarte bine.

Timpul de pornire poate fi impactat de numărul de aplicații lăsate deschise la oprirea dispozitivului, așa că trebuie avut grijă ca aplicațiile să fie închise înaine de a opri navigația.

Sunt foarte mulțumit de noua navigație și regret că nu am cumpărat o navigație cu Android mai devreme.

This Post Has 7 Comments

 1. Dorin

  Salut, am luat o navigatie identica și am montat-o pe un vw touran 2007,dar nu îmi merg comenzile volan și nici nu îmi afișează parametrii mașinii pe display, dacă ai putea sa îmi dai niște sfaturi îți mulțumesc mult!

  1. Madalin

   Salut, pe mașina mea nu am și comenzi pe volan.
   În mod normal, ar trebui să mai ai niște cabluri care îți vin de la volan și care se conectează la adaptorul pe care sunt conectate și boxele de pe mașină dacă țin bine minte

 2. Denis

  Salut! Sunetul s-a schimbat? Ca eu am un player original pe golf 5 (2005) si ascult de pe cd, se aude destul de bine si nu as vrea sa dau banii pe o navigație și sa nu se audă macar la fel. Boxele sunt schimbate.
  Multumesc!

  1. Madalin

   Salut! Sunetul nu s-a schimbat, însă pe radio e puțin mai problematic cu semnalul, dar asta se rezolvă cu o aplicație de radio online.
   Eu nu am schimbat boxele.

 3. Gabriel

  Salut ! Un link de unde pot cumpăra navigația? Mulțumesc .

Lasă un răspuns