You are currently viewing Ce planuri are Microsoft cu Xbox Game Pass?
xbox game pass ea play

Ce planuri are Microsoft cu Xbox Game Pass?

În declarațiile pentru presă, Microsoft a subliniat viitorul afacerii sale de jocuri pe console Xbox, Xbox Game Pass și oferta sa de cloud.

Microsoft a înregistrat un interes impresionant, luând inițiative de vânzări de hardware în multe piețe cheie, în timp ce și-a dezvoltat serviciul cloud în curs de dezvoltare, susținut de sute de jocuri în serviciul de abonament Xbox Game Pass. Concurența în servicii cloud devine din ce în ce mai mare, Amazon, NVIDIA și alții încercând să se implice pe această piață în creștere. Microsoft se află într-o poziție unică pentru a prelua conducerea în acest sector, datorită bibliotecii sale vaste de conținut exclusiv și platformei cloud Azure lider în industrie, dar informațiile de aici arată că gigantul american își ia în serios concurenții.

Serviciul Microsoft Xbox Cloud Gaming este în prezent în versiune beta și este disponibil ca parte a Xbox Game Pass Ultimate. Serviciul este relativ mic, publicul principal neștiind în general de existența lui. Cu toate acestea, amprenta sa este în creștere, mai ales că Microsoft și Epic au inclus Fortnite în serviciu gratuit – făcându-l singura modalitate de a juca Fortnite pe dispozitivele iOS în care jocul este interzis. Într-adevăr, de când Fortnite a intrat în serviciu, am observat că Xbox Cloud Gaming este afectat pe măsură ce serverele ating capacitatea.

Ce planuri are Microsoft?

Având în vedere creșterea interesului, Microsoft a prezentat în detaliu cum intenționează să extindă serviciul în următorul an fiscal.

  • Microsoft colaborează cu Samsung pentru a oferi prima aplicație Xbox Cloud Gaming TV ca parte a gamei de televizoare Samsung 2022 începând cu 30 iunie. Cel mai probabil se va extinde la alte televizoare pe măsură ce capacitatea serverului se va extinde.
  • Microsoft extinde lista de țări pentru Xbox Cloud Gaming în Argentina și Noua Zeelandă. Aceasta include accesul gratuit la Fortnite.
  • Versiunea pentru Windows a Microsoft Edge va prelua în mod implicit funcția de upscaler de rezoluție „clarity boost” de la Xbox Cloud Gaming și, de asemenea, va folosi o opțiune de filă pentru jocuri.
  • Windows 10 și 11 vor primi o nouă Xbox Controller Bar, pentru a face accesarea jocurilor în cloud cu un controler mai convenabilă.
  • Microsoft adaugă „mii” de rack-uri suplimentare pentru servere Xbox Cloud Gaming pentru a ține pasul cu cererea în creștere pentru serviciile sale de jocuri în cloud în anul următor. Ca rezultat, capacitatea cloud va crește cu 125%.
  • Microsoft a dezvăluit că 20% dintre utilizatorii de pe cloud se încadrează sub indicatorul de performanță „nou utilizator Xbox”, care evidențiază efortul companiei de a prezenta platforma utilizatorilor care nu au avut niciodată sau intenționează să aibă o consolă Xbox.
  • Microsoft a dezvăluit că lucrează la o nouă funcție cu numele de cod „Project Moorcroft”, care va adăuga demonstrații exclusive de jocuri la Xbox Game Pass, care urmează să fie lansată în anul următor.
  • În plus, Microsoft se pregătește să extindă Xbox Cloud Gaming dincolo de biblioteca Xbox Game Pass. În acest moment, există sute de jocuri de jucat cu un controler și aproximativ o sută de jucat cu comenzile tactile. Microsoft va lansa o selecție de jocuri pe care le puteți cumpăra și juca prin cloud, care nu face parte din Xbox Game Pass.

”[Xbox Cloud Gaming] ar trebui să te poți juca pe orice dispozitiv, fie că este un joc pe care îl deții, fie că este un joc gratuit: este vorba într-adevăr de a oferi conținut grozav de joc oricărui client pe orice dispozitiv prin intermediul modele de afaceri multiple.”

a declarat Phil Spencer, CEO Microsoft Gaming

Lasă un răspuns