You are currently viewing Lista oficială de telefoane 5G compatibile Digi.Mobil
digi mobil 5g

Lista oficială de telefoane 5G compatibile Digi.Mobil

Rețeaua DIGI.Mobil are cele mai mici tarife pentru serviciile de voce și date mobile din România, însă acest lucru vine și cu anumite restricții / inconveniente.

În primul rând, operatorul dispune de foarte puțin spectru radio în comparație cu ceilalți operatori de telefonie mobilă din România.

Acest lucru i-a forțat pe cei de la DIGI să își reorganizeze puținul spectru disponibil către 4G, detalii aici.

De asemenea, rețeaua fiind în mare parte axată către tehnologia de ultimă oră, servicii precum VoLTE și VoWi-Fi devin vitale.

Din februarie 2023, DIGI.Mobil dă acces în rețeaua 5G tuturor abonaților, detalii aici.

DIGI.Mobil VoLTE

Dacă pentru serviciul de internet fix, FiberLink, DIGI oferă IPv6, pentru rețeaua mobilă se folosește exclusiv IPv4, ceea ce face ca serviciul VoLTE să nu fie disponibil by default pe majoritatea telefoanelor, detalii aici.

În plus, pentru serviciile VoLTE și VoWiFi se fac teste cu fiecare telefon pe rețeaua mobilă, apoi se includ setările necesare în următoarea actualizare de software a telefonului.

Lista completă de telefoane compatibile cu serviciul VoLTE de la Digi.Mobil o puteți găsi aici.

DIGI.Mobil 5G

Odată cu lansarea oficială a rețelei 5G DIGI.Mobil, pe 27 iunie 2019, la doar o zi distanță de Vodafone, noul serviciu a putut fi activat doar pe un număr limitat de telefoane suportate oficial de către operator.

Apple

Toate iPhone-urile actualizate la iOS 16.4 sau o versiune ulterioară, detalii aici.

Asus

Huawei

Motorola

Nokia

OnePlus

Oppo

Realme

Samsung

Xiaomi

This Post Has 16 Comments

 1. Sorin

  Salut. Începând de aseară 8 Iulie 2021 este acceptat și telefonul „Realme x50 5G”,au fost foarte drăguți și sau ocupat de el, la ora 16 m-au sunat în legătură cu emailul care l-am trimis iar la ora 20 era activat 5G. Eu sunt din Năvodari, așa că am dat o fugă cu mașina în Mamaia să verific,era tot 4G, am dat un restart la telefon și direct 5G. I-am anunțat că funcționează perfect. Mulțumesc celor de la suport tehnic care muncesc și lărgesc lista de telefoane acceptate de rețeaua Digi. Așa că acum am telefon cu 5G, treptat 2G și 3G vor dispărea din frecvența lui Digi, vor rămâne doar 4G și 5G.

 2. Dumitras

  Buna ziua! Locuiesc in Brașov, unde este acoperire 5G. Am un telefon Oneplus 8 Pro, de ceva timp încerc sa caut cum pot activa 5G, vowifi, volte. Deci nici un serviciu nu funcționează. Va rog frumos sa mă ajutați daca sunt careva metode de activare a acestor servicii. Mulțumesc!

  1. Madalin

   Salut,
   Oneplus nu este un telefon suportat oficial de DIGI.Mobil.
   Trebuie să introduci cartela într-un telefon compatibil, și să suni la ei să îți activeze toate serviciile, apoi bagi simul in telefonul tău.
   E bine să ai și ultima versiune de soft pe el

 3. Nicu

  Salut am galaxy a42 5g dar nu am vazut ca merge in 5g

  1. Madalin

   Salut, in teorie orice telefon care știe de banda N78 în mod NSA se poate conecta în rețeaua DIGI.Mobil 5G.
   Excepție fac iPhone-urile…
   Pe SIM ai activat profilul 5G? Ai ultima versiune de soft? VoLTE funcționează?

   1. Andrei

    Am un s20 fe 5g
    In Bucuresti nu functioneaza 5g, Mentionez ca in acest tel mai am si o cartela de vodaf pe care functioneaza f bine 5g
    La ce te referi cand spui ca trebuie sa fie activat profilul 5g? pe contul de digi daca intru imi apare ca sim ul este 5g
    Multumesc

    1. Madalin

     Salut, când spun să fie profil 5G activat, mă refer la faptul că pe acel SIM să fie activat serviciul 5G (in urma unui apel la RC de pe un telefon suportat oficial)

 4. Radu

  Salut, am un Note 20 Ultra 5G și când am sunat la digi mi.au spus ca telefonul nu este în lista de dispozitive care suporta 5g la ei. Și totuși îl vad pe lista, este sau nu este? Mersi.

  1. Madalin

   Salut, pe toate telefoanele Samsung 5G (vândute în România) funcționează în rețeaua 5G DIGI. Lista oficială a celor de la DIGI se bazează în mare parte pe telefoanele vândute de ei în magazine / online.

 5. Laurentiu Dumitriu

  Astept cu nerabdare sa vad si iphone in lista lor. Are cineva idee cand sau macar daca au de gand si pentru Apple curand?

  1. Madalin

   Salut, pentru Apple e mai complicat. Trebuie ca DIGI să respecte niște standarde impuse de Apple. De asemenea, trebuie făcute niște teste, plătite niște licențe.
   Momentan DIGI nu oferă nici VoWiFi pe iPhone.
   Eu nu mă grăbesc să văd serviciile astea pe iPhone pentru că de când au lansat VoLTE pe iPhone, atât VoLTE-ul, cât și VoWiFi-ul pe celelalte telefoane au des probleme (dau rateuri)

 6. Cristian Gheorghe

  Buna ziua ,in lista de mai sus vad ca xiaomi 11T,ar functiona in reteau digi pe 5G,am sunat la digi si spun ca xiaomi 11T nu este in banda lor de functionare 5G? Ma poate ajuta cineva?

 7. Alin

  Buna ziua, aveti idee cam cand o sa se poata folosi 5G pe un Samsung S22?

  1. Marius

   Se poate folosi atat timp cat activezi pe un telefon mai vechi.

  1. Madalin

   Nu are nicio treabă 5G-ul, atât timp cât nivelul SAR al telefoanelor e scăzut sănătatea nu e afectată.

Lasă un răspuns