Ericsson și Huawei anunță înnoirea parteneriatului global pentru brevete 5G

Au trecut 4 ani de când Huawei nu mai are dreptul să lanseze telefoane cu servicii Google și 3 ani de la interdicția de implementare a soluțiilor 5G în rețelele operatorilor de telefonie mobilă din mai multe țări precum: SUA, Marea Britanie, Bulgaria, Suedia și România.

Huawei şi Ericsson au anunţat încheierea unui parteneriat pe termen lung pentru licenţe globale ce acoperă standardele 3GPP, ITU, IEEE şi IETF pentru tehnologii 3G, 4G şi 5G. Această înţelegere permite celor două companii să îşi folosească tehnologiile patentate la comun, totul pentru a oferi clienţilor echipamente de reţea complexe.

Huawei este lider de piaţă când vine vorba de brevete 4G şi 5G, unele tehnologii dezvoltate de compania chineză fiind chiar vitale în unele cazuri, iar în 2021 și-a prezentat planurile pentru 6G.

Ericsson la rândul său a crescut foarte mult, compania câştigând multe contracte pentru implementarea reţelei 5G pe pieţele unde Huawei a fost interzisă. Suedezii se aşteaptă ca doar în 2023 să aibă venituri de aproximativ 1 miliard de dolari din licenţieri de brevete.

Între timp, Nokia a preluat cererea de soluții 5G de pe piețele din Bulgaria, Serbia și Slovenia.

Atât Ericsson, cât și Nokia au ieșit de pe piața din Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *