You are currently viewing Bulgaria interzice furnizorii Huawei și ZTE din construcția rețelelor 5G
Digi.mobil ungaria

Bulgaria interzice furnizorii Huawei și ZTE din construcția rețelelor 5G

La scurt timp după ce Suedia s-a alăturat Angliei și Americii în inițiativa Clean Network a Departamentului de Stat.

Scopul acestei inițiativă este de a elimina

„ameninţările pe termen lung la adresa confidenţialităţii datelor, a securităţii şi a drepturilor omului pe care le reprezintă pentru lumea liberă actori autoritari maligni precum Partidul Comunist Chinez”

scrie agenția Reuters, preluată de Agerpres.

Bulgaria şi Statele Unite au semnat vineri o declaraţie privind securitatea reţelelor de telecomunicaţii mobile 5G, care își propune să asigure protecţie şi comunicaţii sigure.

„Bulgaria este într-o companie bună. În calitate de membru NATO se alătură acum celor 27 din cele 30 de state membre NATO ca participant la Clean Network”

a declarat subsecretarul american pentru afaceri economice Keith Krach într-o înregistrare video dată publicităţii de Guvernul bulgar cu ocazia semnării declaraţiei.

Washingtonul este îngrijorat de poziţia dominantă a Beijingului pe piaţa infrastructurii 5G şi şi-a presat aliaţii să excludă tehnologiile Huawei.

Publicaţia financiară bulgară Kapital l-a citat pe Keith Krach, care a afirmat că ideea principală a iniţiativei a fost aceea de a se asigura că operatorii bulgari de telecomunicaţii vor folosi furnizori de încredere şi nu vor alege Huawei şi ZTE.

Lasă un răspuns