You are currently viewing Ericsson și Nokia au anunțat planuri de ieşire completă din Rusia
Digi.mobil ungaria

Ericsson și Nokia au anunțat planuri de ieşire completă din Rusia

Ericsson a declarat că se va retrage treptat din Rusia în următoarele luni, în timp ce rivala sa finlandeză Nokia a declarat că intenţionează, de asemenea, să părăsească activitatea din Rusia până la sfârşitul anului.

Logitech International, cu sediul în Elveţia, a anunţat, de asemenea, că îşi va înceta activităţile rămase în Rusia, după ce şi-a suspendat operaţiunile în martie.

Mai multe companii occidentale îşi vând sau se retrag din afacerile lor ruseşti, după oprirea iniţială a operaţiunilor după ce Moscova a trimis zeci de mii de militari în Ucraina pe 24 februarie.

Procesul a necesitat o planificare atentă, având în vedere provocările politice în curs, a declarat Paolo Pescatore, analist la PP Foresight.

”Acum vedem roadele planurilor de ieşire care au fost luni de zile în lucru”

a spus Pescatore

În timp ce Ericsson şi-a suspendat activitatea în Rusia pe termen nelimitat, în aprilie, Nokia a făcut un pas mai departe şi a spus că se va retrage complet din ţară.

”Până la sfârşitul anului, marea majoritate a angajaţilor noştri din Rusia vor fi plecat de la Nokia şi ne-am eliberat toate birourile. Vom păstra o prezenţă oficială în ţară până la finalizarea închiderii legale”

a declarat luni un purtător de cuvânt al Nokia

Ericsson, care şi-a trimis angajaţii în concediu plătit la începutul acestui an, a înregistrat, de asemenea, un provizion de 900 de milioane de coroane (95 de milioane de dolari) în primul trimestru pentru deprecierea activelor şi alte costuri excepţionale legate de mutare.

Compania are aproximativ 400 de angajaţi în Rusia şi a spus că va oferi sprijin financiar celor afectaţi.

Nokia, care avea aproximativ 2.000 de angajaţi în Rusia, a declarat că activitatea rămasă în ţară este legată de întreţinerea limitată a reţelelor critice, pentru a respecta obligaţiile contractuale şi umanitare.

Pe măsură ce Ericsson şi Nokia părăsesc Rusia, operatorii de telefonie mobilă din ţară, MTS şi Tele2, vor deveni mai dependenți de companii chineze precum Huawei şi ZTE.

MTS şi Tele2 au refuzat să comenteze. Cotidianul rus Kommersant a scris pentru prima dată despre plecarea Ericsson şi a spus că o parte din personalul său de asistenţă se va muta la o nouă firmă care va fi înfiinţată de manageri de top din Rusia. Ericsson nu a comentat despre noua firmă.

Lasă un răspuns