You are currently viewing Huawei își prezintă planurile 6G la 1 an de la embardoul dat de SUA
6G

Huawei își prezintă planurile 6G la 1 an de la embardoul dat de SUA

Huawei și-a prezentat planurile pentru 6G, anunțând că au ca țintă lansarea produselor 6G în jurul anului 2030.

Președintele Huawei, Eric Xu Zhiju spune că 6G are un mediu tehnologic mai complicat decât 5G, ceea ce va avea impact în mai multe tehnologii precum cloud sau blockchain.

Huawei au început investițiile în cercetarea 6G încă din 2017 când s-a început comercializarea 5G.

„Huawei va definitiva tehnologia 5.5G și cercetarea 6G în același în următorii ani și aste un test de imaginație și creativitate pentru întreaga industrie dacă 6G va surclasa tehnologiile 5G și 5.5G. ”

a scris Xu

Declarațiile lui Xu vin cu câteva zile înainte de aniversarea de 1 an de la aplicarea embargoului SUA, pe 15 septembrie 2020.

”Embargoul Americii a afectat într-o oarecare măsură businessul Huawei, dar nu fundamental. Cu sprijinul pieței vaste de desfacere a Chinei, Huawei a reușit să își păstreze capitalul, angajații și capacitățile de cercetare, ceea ce cred că va ajuta compania să livreze tehnologii de generație viitoare și va consolida poziția de leader în industria telecom”

a declarat analistul independent Xiang Ligang celor de la Global Times

Cu toate acestea, atât Xu, cât și alți experți au menționat impactul geopolitic asupra cercetării și dezvoltării tehnologiei 6G, în condițiile în care Huawei este exclus de pe piețele externe în ceea ce privesc produsele 6G.

„Dacă industriile pot atinge sau nu rezultate satisfăcătoare, în dezvoltarea tehnologiei 6G, în jurul anului 2030 depinde în mare măsură de factori precum participarea a câtor mai mulți producători în dezvoltarea 6G și dacă este o comunicare eficientă”

a supus Xu

”În cazul în care tensiunile politice cresc, este foarte posibil să apară 2 standarde 6G, în loc de unul singur ca până acum, ceea ce ar duce la creșteri de costuri pentru conectivitate și la pierderi pentru toate companiile implicate”

a declarat Fu Liang, expert telecom

Această temere a fost exprimată și de către CEO-ul Ericsson, detalii aici

Lasă un răspuns