RCS & RDS pregătește lansarea primului canal 4K generalist

Aproape că aș fi crezut că RCS & RDS au renunțat să mai investească în grila de canale TV, concentrându-se de ceva vreme pe dezvoltarea retelelor de telefonie mobilă atât din România, cât și din Ungaria.

Televizoarele 4K au devenit tot mai accesibile, iar pe piață există mai multe canale 4K, dar nișate, pe turism, modă etc. RCS&RDS, liderul pieței locale de cablu, intenționează să lanseze un canal 4K în viitorul apropiat, dar pentru un public larg.

RCS & RDS a mai lansat un post generalist în urmă cu aproape 8 ani, când a lansat postul 10 TV, pe 10 decembrie 2010 și pe care l-a închis circa 1 an mai târziu, ulterior pregătind lansarea postului de știri DIGI 24.

Primul canal RCS & RDS 4K

“Vrem să introducem cât de curând primul conținut 4K în rețea. Problema la 4K  este conținutul. Sunt canale 4K în prezent, problema este că sunt nișate. Noi am vrea să oferim conținut 4K către o mare parte dintre cosnumatori. Nu e important să ai canale de nișă în grila de programe, ci să servești cât mai multi clienți. Pregătim un canal 4K către o audiență cât mai mare”

a declarat Popoviciu pentru Capital

Noi canale în grila HD RCS & RDS

În ceea ce priveşte oferta de canale HD, vicepreşedintele RCS & RDS a declarat că numărul acestor canale va creşte.

“Am vrea la un moment dat să trecem toate canalele în HD, uitându-ne în viitorul mai îndepărtat. Evident că lucrul acesta este pe măsura discuţiilor pe care le avem cu furnizorii de conţinut astfel încât să avem conţinutul livrat în format HD. Avem o limitare tehnică care ne împiedică să trecem peste noapte toate canalele în HD, dar lucrul acesta este oricum o evoluţie graduală. Există un număr de frecvenţe pe care poţi să le distribui astfel încât canalele să ajungă la toţi consumatori peste tehnologia DVB-C şi de aceea nu le poţi modifica pe toate în format HD deoarece vei limita numărul de canale disponibile pe care le livrezi către clienţi” explică vicepreşedintele RCS & RDS.

Televiziune pe mobil – noi canale pe platforma DIGI.Online în curând

RCS & RDS oferă clienţilor posibilitatea de a urmări anumite canale pe telefonul mobil sau pe tabletă. Serviciul Digi Online va fi extins, iar posturi precum PRO TV sau Antena 1 s-ar putea regăsi în viitor pe acestă platformă.

“E un proces care depinde de drepturile pe  care le avem pentru online. Drepturile pe care le cumperi sunt diferite. Furnizorul, proprietarul de drept, poate prefera doar anumite medii de transmisie şi atunci  noi trebuie să ne conformăm. Depinde de discuţia pe care o avem cu ei. Pe măsură ce negociem şi semnăm pentru noi canale le vom introduce şi pe varianta de online”

a mai spus Popoviciu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *