You are currently viewing Când se va lansa rețeaua 4G DIGI.Mobil din Ungaria?
Digi.mobil ungaria

Când se va lansa rețeaua 4G DIGI.Mobil din Ungaria?

În 2014, DIGI Telecommunication and Services Ltd. (compania de telecomunicații a RCS & RDS din Ungaria) a plătit suma de 10 miliarde de forinţi (echivalentul a 32 de milioane de euro) către autoritatea maghiară pentru reglementare media, NMHH (ANCOM-ul maghiar) pentru dreptul de utilizare, pe o perioadă de 20 de ani, a unui bloc pereche de 2 x 10 Mhz în frecvența 1800 Mhz.

Compania RCS & RDS a început să construiască noua rețea LTE 1800 din Ungaria la circa 2 ani după obținerea licenței.

Noua rețea va suporta viteze de până la 50 Mbps dar și servicii de voce mobilă prin tehnologia VoLTE.

Compania DIGI oferă în prezent servicii de internet mobil în regim MVNO. Rețeaua DIGI.Mobil Ungaria urmează să preia traficul de date mobile de pe rețeaua Telenor a clienților DIGI Ungaria.

Deși construcția rețelei a început cu mult timp în urmă, aceasta nu a fost lansată comercial încă.

Inițial rețeaua trebuia lansată pe 21 martie anul trecut, dar data de lansare a fost amânată de trei ori, cel mai probabil din cauză că DIGI nu a putut ajunge la un acord de roaming cu alți operatori de telefonie mobilă din Ungaria.

În luna noiembrie 2017, când am vizitat pentru prima oară Ungaria cu ocazia concertului Queen, am încercat de curiozitate să conectez manual telefonul la rețeaua Digi.Mobil HU, însă fără succes.

Conform vg.hu, compania DIGI Ungaria a anunțat autoritatea maghiară pentru reglementare media, NMHH că își vor lansa serviciile de telefonie mobilă pe data de 15 iunie 2018. Cu toate astea, nu este exclus ca și această dată să fie din nou amânată.

Actualizare: Rețeaua Digi.mobil Ungaria a fost lansată în mai 2019, detalii aici.

This Post Has One Comment

Lasă un răspuns