You are currently viewing Ce serviciu de filme online folosiți?
filmeonline

Ce serviciu de filme online folosiți?

În ultima vreme s-a umplut internetul de platforme online pentru filme, seriale și emisiuni. Multe au ajuns și la noi.

De la posturi naționale ca PRO TV și Antena 1, care își distribuie producțiile proprii în mediul online prin Voyo și Antena Play, la posturi internaționale de renume ca HBO, ce oferă o gamă largă de filme de box office, prin serviciul HBO GO; de la operatori de cablu ca: RCS & RDS , UPC și Telekom, prin serviciile: Digi.Online, Horizon Go și Telekom TV, la operatori de telefonie mobilă ca Orange și Vodafone, prin Orange TV GO și Vodafone 4GTV+; de la furnizori de internet ca Direct One prin serviciul Seenow, la furnizori de conținut ca Netflix, românii au din ce în ce mai multe opțiuni pentru conținut video legal.

Voyo

Serviciul Voyo, al celor de la PRO TV,  a decăzut enorm de la lansarea sa. pe 1 august 2011.

Dacă la început, aveau o ofertă relativ bogată de filme, în special de acțiune (după cum ne-a obișnuit PRO TV-ul), dacă încărcau la timp (unele chiar în avans) emisiuni și seriale ca Vocea României, Românii au Talent, Visuri la Cheie, Las Fierbinți, sau Pariu cu Viața, de ceva vreme încoace au început să ”uite” să își reînnoiască licențele de difuzare a filmelor, sau să sară anumite ediții sau episoade din a-le încărca în aplicațiile pentru smartphone și Smart TV.

Timpul de așteptare până când clientul intră în legătură cu un consultant al Serviciului de Relații cu Clienți, crește ușor către 30 de minute, în timp ce soluționarea problemelor tinde către 0.

Mă întreb câți vor mai fi dispuși să plătească abonamente cuprinse între 3 și 13 euro (fără TVA), pentru asemenea servicii, în condițiile în care există alternativă gratuită la oferta curentă de produse Voyo, numită PRO TV Plus.

Antena Play

Serviciul Antena Play al trustului Intact oferă acces doar la emisiunile proprii și la 12 canale TV (dintre care 3 canale exclusive și 2 canale pentru copii) contra unui abonament de 10 lei / lună.

Ca modalități de plată sunt oferite plata directă cu cardul a sumei de 10 lei / luna sau plata prin SMS si PayPal ce sunt putin mai scumpe: 3 euro / lună. Desigur mai există și varianta folosirii unui voucher.

HBO GO

Un alt serviciu de filme online, mult mai bogat ca ofertă de această dată este HBO GO, al celor de la HBO.

Recent cei de la HBO oferă (pe lângă abonarea prin intermediul operatorului de cablu) și posibilitatea de a te abona direct la serviciul HBO GO plătind direct cu cardul suma de 19,99 lei / lună.

Netflix

Netflix este un serviciu recent lansat în România, cu filme și seriale producții proprii, dar al cărui conținut exact (liste de filme) nu poate fi văzut până nu te abonezi.

Spre deosebire de HBO GO și chiar și de Voyo, la Netflix nu se pot încheia abonamente prin intermediul altui operator telecom, ci doar direct cu card bancar.

În plus abonamentele Netflix sunt cele mai scumpe. În funcție de calitatea imaginii (SD, HD sau 4K) și de accesul la platformă și pe tabletă și telefon, prețul abonamentelor variază între 7,99 și 11,99 euro. 

DIGI.Online

Serviciul DIGI Play de la RCS & RDS este un serviciu asemănător Voyo, cu o ofertă de filme din ce în ce mai mică

Ce este drept, în cazul serviciului DIGI Play, prețul abonamentului inițial a fost 5 lei, ulterior devenind gratuit pentru abonații CATV și internet ai RCS & RDS.

În plus fiecare operator de televiziune prin cablu și/sau satelit oferă gratuit abonaților săi acces online la o parte din posturile disponibile în grilele lor de programe.

This Post Has 2 Comments

  1. Marius

    Nu folosesc servicii de filme online. De cele mai multe ori mă rezum la Youtube. Nici de pe trackere nu îmi mai bat capul.

    Sunt destul de atent cu timpul meu, mai ales dacă mă prinde câte un serial și îmi pierd timpul p-acolo. Mai bine ies în parc la o sămânță decât la seriale 😀

  2. costin red

    Eu ma uit la filme deja încărcate pe net. Nu la voyo sau la ceilalti.

Lasă un răspuns