wordpresswordpress

Am înființat acest blog în urmă cu 5 ani, timp în care am scris peste 1500 de articole și am schimbat multe servicii de găzduire, dar să începem cu începutul.

Am început acest blog în aprilie 2017, pentru a îmi împărtășii pasiunea pentru IT și telecom în mediul online. M-am axat mult pe tutoriale, știri despre hardware și software, ulterior adăugând și categoria de vacanțe.

Având multe articole, unele din ele destul de mari, la care am lucrat destul de mult, însă care sunt foarte căutate, e foarte importantă alegerea serviciul de găzduire web.

Printre cele mai importante articole scrise pe blog se numără:

O bună parte din articole, conțin atât imagini cât și informații ce nu mai pot fi găsite în altă parte, cel puțin nu în totalitate (vezi articolul despre Zapp de mai sus), așa că e important să fie luate toate măsurile de siguranță pentru a se preveni pierderea datelor.

Ce experiență am avut cu serviciile de hosting?

De-a lungul timpului am schimbat mai multe servicii de găzduire, unele mai bune, altele mai puțin bune. În primii ani, având puține articole, am luat puțin spațiu de stocare pe server VPS, și astfel m-am trezit de câteva ori că nu mai era spațiu suficient pe server pentru backup.
De asemenea, pe 3 iulie 2020, din cauza unor probleme tehnice ale serviciului de găzduire, am pierdut peste 50 de articole, pe care din fericire le-am recuperat cu ajutorul unui prieten.

Ce măsuri de siguranță pot fi luate pentru a preveni astfel de situații?

Între timp am învățat din greșeli, și am luat următoarele măsuri de siguranță:
1. am grijă, ca pe măsură ce crește blogul, să măresc și spațiul de stocare disponibil pe server.
2. am programat zilnic backup-uri ale blogului pe serverul personal N.A.S.
3. am micșorat numărul de backup-uri făcute pe serverul de găzduire și sunt atent să șterg backup-urile mai vechi.
4. am automatizat mai multe procese pentru a reduce timpul de remediere a eventualelor probleme ce mai apar.
5. lucrez de ceva timp la o soluție de găzduire hibridă, în care să folosesc atât un server VPS, cât și un server dedicat acasă (un Raspberry Pi 4 Model B cu 8 GB RAM), ca soluție de backup.

Cum alegi serviciul de hosting potrivit?

Revenind la întrebarea inițială, pentru a evita experiențele mele neplăcute avute de-a lungul timpului cu diverse servicii de găzduire, în primul rând vă recomand să luați cât mai multe din măsurile de siguranță expuse mai sus și în al doilea rând, înainte de a alege un serviciu de hosting potrivit nevoilor voastre, căutați pe forumuri și bloguri experiențele altor clienți cu serviciile de găzduire ale respectivei companii.

De Madalin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *