De unde poți lua domenii .ro ieftine?

În urmă cu aproape 5 ani, pe 18 aprilie 2017 mai exact, am cumpărat domeniul madalincristian.ro de pe RoTLD.ro la un preț de aproximativ 250 lei, iar pe 29 aprilie am publicat primul articol.

La vremea respectivă domeniul se cumpăra pe viață, însă la puțin timp după s-a introdus o taxă de mentenanță anuală, iar valabilitatea domeniului meu s-a micșorat la 5 ani, urmând să expire pe 17 aprilie 2022.

Cum taxa de mentenanță anuală a unui domeniu pe RoTLD este de 12 euro (fără TVA), am căutat să îmi transfer domeniul în altă parte unde este mai ieftin.

Am găsit pe Gazduire.NET o taxă de administrare de doar 6.99 euro pe an.

Cum transferi domeniul?

Procesul este foarte simplu. Trebuie să vă logați pe platforma pe care este înregistrat în prezent domeniul și să generați o Cheie de Autorizare pentru transfer la alt registrar.
Aceasta o veți primi pe mail și o veți introduce în formularul de transfer al domeniului pe noua platformă și introduceți de asemenea nameserverele domeniului.

Cât durează transferul?

Deși am făcut această procedură seara târziu, transferul domeniului s-a făcut în mai puțin de 10 minute, cu downtime zero al blogului

Ce alte platforme ieftine de administrare domenii există?

O altă platforma ce are o taxă de administrare ieftină a domeniului este chroot.

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

  1. Costi spune:

    Foarte utile informațiile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *