Twitter, Inc. (NYSE: TWTR) a anunțat astăzi că a încheiat un acord definitiv pentru a fi achiziționat de o entitate deținută în totalitate de Elon Musk, pentru 54,20 USD per acțiune în numerar, într-o tranzacție evaluată la aproximativ 44 miliarde USD. La finalizarea tranzacției, Twitter va deveni o companie privată.

În conformitate cu termenii acordului, acționarii Twitter vor primi 54,20 USD în numerar pentru fiecare acțiune din acțiunile comune Twitter pe care o dețin la închiderea tranzacției propuse. Prețul de achiziție reprezintă o primă de 38% față de prețul de închidere al acțiunilor Twitter la 1 aprilie 2022, care a fost ultima zi de tranzacționare înainte ca domnul Musk să-și dezvăluie participația de aproximativ 9% din Twitter.

„Consiliul Twitter a efectuat un proces atent și cuprinzător pentru a evalua propunerea lui Elon, cu un accent deliberat pe valoare, certitudine și finanțare. Tranzacția propusă va oferi o primă substanțială de numerar și credem că este cea mai bună cale de urmat pentru acționarii Twitter.”

a declarat Bret Taylor, președintele consiliului independent al Twitter

„Twitter are un scop și o relevanță care influențează întreaga lume. Sunt foarte mândru de echipele noastre și inspirat de munca care nu a fost niciodată mai importantă.”

a declarat Parag Agrawal, CEO-ul Twitter

„Libertatea de exprimare este piatra de temelie a unei democrații funcționale, iar Twitter este piața digitală a orașului în care sunt dezbătute chestiuni vitale pentru viitorul umanității”

„Vreau, de asemenea, să fac Twitter mai bun ca niciodată, îmbunătățind produsul cu noi funcții, făcând algoritmii open source pentru a crește încrederea, învingând roboții de spam și autentificând toți oamenii. Twitter are un potențial extraordinar – aștept cu nerăbdare să lucrez cu compania și comunitatea de utilizatori pentru a îi debloca potențialul.”

a spus Elon Musk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *