You are currently viewing Cum a fost în Antwerp, Belgia?
Antwerp

Cum a fost în Antwerp, Belgia?

Fie că vreți să îi spuneți Anvers, Anwerp sau Anwerpen, este un oraș din regiunea Flandra din Belgia și, în același timp, capitala provinciei cu același nume.

După folclorul local, numele de Antwerpen provine de la cuvintele olandeze „hand werpen”, care înseamnă „aruncă mâna”. Aceasta se referă la legenda uriașului Druon Antigoon din folclorul flamand: Druon Antigoon locuia pe malurile râului Scheldt – sau pe un pod de peste râu – și îi obliga pe căpitanii corăbiilor – sau pe trecători – să îl plătească pentru a-i lăsa să treacă. Celora care refuzau le tăia o mână și o arunca în râu, până ce un soldat roman, Brabo, l-a ucis și i-a aruncat chiar uriașului mâna în râu.

Cum am ajuns în Antwerp?

Am organizat un Europe Trip special pentru a ajunge la un concert Queen, parte a Rhapsody Tour, ce a avut loc vineri, 15 iulie de la ora 20 la Palatul Sporturilor din Antwerp.

După mai bine de 10 ore de condus din Linz până în Antwerp, m-am plimbat circa 30 de minute prin Antwerp pentru a îmi dezmorții picioarele și pentru a admira locul.

Bine de știut!

Dacă doriți să ajungeți cu mașina în Antwerp, trebuie cu mai bine de 10 zile înainte de plecare să completați un formular online pentru a avea acces cu mașina în centrul orașului (zona cu emisii de poluare scăzute), detalii aici.

Cum este în Antwerp?

Antwerp este un oraș pe cât de mare pe atât de frumos și deși am stat doar 2 zile jumătate am avut ce vizita.

După o scurtă plimbare pe străzile din Antwerp, a doua zi am fost în parcul Stadspark.

Tot în a doua zi, am intrat și în gara din Antwerp.

În cea de-a treia zi, am vizitat portul din Antwerp și m-am pregătit de mult așteptatul concert Queen.

Mâncarea

Din fericire, în Belgia mâncarea este mult mai OK decât în Austria. Am găsit terasa Trianon, foarte aproape de cazare, de unde am mâncat 2 zile la rând.

În prima zi, am luat meniul zilei (Launchmenu) la 19.9 euro. Acesta conținea o supă de legume, o friptură cu orez (bine făcut de data aceasta), ce includea și o mini-salată, și ca desert o înghețată cu topping de caramel.

În cea ce-a doua zi, am comandat o friptură belgiană, ce includea și cartofi prăjiți și o mini-salată.

Belgian Steak Trianon Antwerp
Belgian Steak Trianon Antwerp

Meniul terasei poate fi consultat pe site-ul acesteia.

Lasă un răspuns