You are currently viewing Ce trebuie să știți atunci când vă duceți cu mașina în Belgia?
dacia sandero 2021

Ce trebuie să știți atunci când vă duceți cu mașina în Belgia?

Sunt câteva aspecte pe care trebuie să le luați în calcul atunci când vine vorba de circulat cu mașina în Belgia. În acest articol le voi puncta pe cele mai importante.

Ce vom găsi în articol?

Restricționarea accesului în oraș

Belgia pune foarte mult accent pe reducerea nivelului de poluare, motiv pentru care accesul în oraș este restricționat.

Dacă vreți să intrați cu mașina în oraș, trebuie ca, în prealabil, să completați un formular online LEZ (Low Emision Zone), pe care în cazul orașului Antwerp pe care vreau să îl vizitez, îl găsiți aici.

Este bine ca acesta să fie completat cu câteva zile înainte pentru a putea fi procesat. Veți avea nevoie de poze la talon, așa că țineți documentul aproape când completați formularul.

Aplicația dumneavoastră va fi procesată cât mai repede posibil. Totuși, luați în considerare, timpul maxim pentru procesarea unei cereri este de 10 zile. Puteți intra în zona cu emisii scăzute deja la data de începere pe care ați ales-o, deși este posibil ca cererea dvs. să fie respinsă dacă ați depus documentele greșite sau dacă documentele lipsesc. În acest caz, este posibil să primiți în continuare o amendă.

Cazările cu parcare proprie

Un alt lucru pe care trebuie să îl luați în calcul este parcarea. Chiar dacă vreți să găsiți cea mai ieftină cazare, trebuie să vă asigurați că aceasta are și parcare proprie.

Hostelurile și parcările nu fac casă bună. Așa că dacă nu sunteți atenți la detalii, riscați să dublați prețul cazării cu un loc de parcare public.

Eu am fost nevoit să folosesc serviciile celor de la Indigo Park, unde prețul pe o zi de parcare este aproximativ 23 de euro.

Este nevoie de vignetă în Belgia?

Pentru autoturisme nu este nevoie de vignetă, însă trebuie să verificați orașul în care vreți să ajungeți, dacă are o zonă cu nivel redus de poluare, pentru a completa din timp formularul de acces.

Lasă un răspuns