Care sunt planurile Orange pentru următorii ani?

Cu puțin timp înainte ca Marea Britanie să iasă din Uniunea Europeană, compania franceză a organizat la Londra evenimentul Orange Europe Day, unde și-a prezentat planurile pe următorii ani.

La acest eveniment a participat și CEO-ul Orange România, Liudmila Climoc, care a prezentat statisticile rețelei în România.

Orange România are un market share de 39% din SIM-urile active din România și 10,9 milioane de clienți conform cifrelor din Q3 2019.

De asemenea, 30% din clienții B2B din România utilizează servicii convergente de la Orange, adică un mix de mobil, TV și fix.

Orange 5G

Orange a anunțat primele rezultate ale testelor rețelei 5G, în iulie 2018, iar 1 an mai târziu au lansat comercial rețeaua 5G, ce suportă viteze de până la 1,2 Gbps.

Orange intenționează să extindă acoperirea 5G în cât mai multe orașe mari anul acesta.

„Mii de clienți Orange România vor alege oferte eligibile 5G până la finalul anului, iar luna următoare vom aduce primul device 5G sub brandul Orange”

a spus Liudmila Climoc.

De asemenea, Orange a anunțat ieri extinderea rețelei 5G în Brașov și Poiana Brașov.

”Orange România, continuă extinderea reţelei 5G în Braşov şi Poiana Braşov.

Braşovul devine astfel al patrulea oraş în care clienţii Orange se pot bucura de performanţele reţelei 5G şi de viteze medii de 600 Mbps, capabile să furnizeze utilizatorilor o experienţă similară celei oferite de serviciul de internet prin fibră optică.

Cele două noi locaţii completează reţeaua Orange 5G lansată în noiembrie 2019 şi se adaugă celor trei oraşe în care aceasta este deja disponibilă: Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi.

Extinderea reţelei 5G vine în contextul creşterii exponenţiale a consumului de date mobile, dar şi a nevoii clienţilor pentru conectivitate neîntreruptă.

În acelaşi timp, Orange continuă investiţiile atât în dezvoltarea infrastrucrii 5G cât şi în continua extindere şi îmbunătăţire a reţelei 4G/4G+, pentru a oferi unui număr cât mai mare de clienţi acces la cele mai performante tehnologii şi servicii.

Pentru a beneficia de cea mai bună experienţă 5G, clienţii Orange pot alege unul dintre cele două abonamente dedicate, Orange Me Start 25 sau Orange Me 30, alături de telefoane performante compatibile 5G: Samsung Galaxy S10 5G şi Samsung Galaxy Note 10 Plus 5G.”

se arată în comunicatul de presă al companiei

Beneficiile masive ale 5G în zona de Internet of Things vor începe să se vadă în România din 2022, a declarat Liudmila Climoc.

În momentul de față clienții Orange consumă 7 GB pe lună, în timp ce media națională ar fi la 3,5 GB, iar pentru viitor Orange pregătește lansarea pe scară largă a 5G.

Acest lucru depinde și de licitația pentru spectrul de 700 de Mhz care va fi organizată de ANCOM în a doua parte a acestui an.

Implicarea Huawei în rețeaua 5G

Se așteaptă deciziile Comisiei Europene pentru a avea un cadru legal, iar în 2020 Orange va selecta partenerii din țările europene.

„Politica noastră e să avem competiție în privința furnizorilorilor și la nivel de grup, dar și în toate țările unde operăm.

Am luat măsuri ca să nu depindem de un singur furnizor.

Ai nevoie de competiție și nu trebuie să ai doar două opțiuni pentru a avea cel mai bun serviciu la cel mai bun preț.”

au declarat reprezentanții Orange

Fuziunea dintre Orange și Telekom

Încă din luna mai a anului trecut au început să apară zvonuri cu privire la o posibilă ieșire a operatorului Telekom de pe piața din România.

Conform zvonurilor, compania ar urma să fie vândută pe bucăți către Orange și RCS & RDS.

Aceste zvonuri au început treptat să fie confirmate.

Orange urmează să preia divizia de servicii fixe a Telekom, pentru a își consolida poziția pe piață în urma fuziunii dintre Vodafone și UPC.

Pe de altă parte, DIGI vrea să preia rețeaua de telefonie mobilă a Telekom, pentru a îmbunătății acoperirea și capacitatea rețelei DIGI.Mobil.

„Ne uităm la diferite oportunități, iar această oportunitate este una pe care o luăm în calcul și o analizăm”.

a declarat Jean-Marc Vignolles, director operațional al Orange pentru regiunea Europa

Orange vrea să lanseze Orange Bank până în 2025

Serviciul Orange Money avea, în septembrie 2019, 154.000 de clienți și o creștere de 11 ori a tranzacțiilor.

Serviciul bancar, Orange Bank este deja lansat în unele țări europene.

Orange intenționează ca până în 2025 să extindă acest serviciu în toate țarile din Europa în care operează.

Lasă un comentariu