You are currently viewing Windows 10 reinstalat din Cloud începând cu 2020
windows 10 cloud download

Windows 10 reinstalat din Cloud începând cu 2020

Din noiembrie 1985, când a fost lansat Windows 1.0 și până în aprilie 1992, când a fost lansat Windows 3.1, sistemul de operare de la Microsoft se instala după dischete (unitate pentru care există suport chiar și în prezent pe Windows 10).

Tot Windows 3.1, a fost primul sistem de operare de la Microsoft care, deși instalat ocupa între 10 și 15 MB spațiu pe hard, a fost lansat și pe CD-ROM.

De la Windows 3.1 până la Windows XP (inclusiv), sistemul de operare putea fi instalat de pe CD.

Odată cu Windows Vista s-a trecut la instalarea de pe DVD, iar Windows 7 a adus posibilitatea instalării sistemului de operare de pe stick USB.

Fie pentru că au trecut 10 ani de la lansarea primei versiuni de Windows 7, ce a adus ceva nou în procesul de instalare, și era nevoie de o schimbare, fie că tehnologia a evoluat, Microsoft promite o nouă metodă de reinstalare a lui Windows 10 începând de anul viitor.

Viitorul este în cloud

Viitorul este în cloud! Și tot în cloud va fi și kitul de instalare al Windows 10 de la anul.

Fie că e vorba de filme, de muzică sau de documente, totul se mută treptat în cloud.

Începând cu versiunea de test 18950 a Windows 10 (20H1), Microsoft a introdus opțiunea de Cloud download pentru funcția Recovery:

Insiders may notice some references to “Cloud download” relating to PC reset or refresh. This feature isn’t available and working quite yet. We’ll let you know once it is, so you can try it out!

https://blogs.windows.com/windowsexperience/2019/07/31/announcing-windows-10-insider-preview-build-18950/#VdwpsBwU6k7kKstU.97

Deși această opțiune nu este funcțională nici în cea mai recentă versiune de test (18963), ceea ce se știe despre Cloud download este că va permite utilizatorilor să reinstaleze sistemul de operare prin metodele Reset sau Refresh this PC, folosind nu stick-ul USB sau DVD-ul de instalare ca până acum, ci un nou kit de instalare descărcat în acel moment de pe internet ce va conține deja actualizările la zi ale sistemului de operare.

Cloud download va prelua astfel rolul lui Windows 10 Media Creation Tool.

Lasă un răspuns