AutoCAD: cum să cureți desenele DWG de elementele nefolositoare

Cu cât un desen în AutoCAD este mai încărcat, cu atât se pot aduna mai multe stiluri ce rămân neasociate desenului, cum ar fi: blocuri, tipuri de linii / cote / text / tabel , etc,

Aceste elemente, pe lângă faptul că măresc dimensiunea și timpul de încărcare al fișierului DWG, poate crea probleme în editările ulterioare, atunci când utilizatorul încearcă să copieze din alt fișier DWG elemente de desen ce au asociate stiluri ce au rămas nefolosite în fișierul care lucrează, elementele copiate vor prelua informațiile de stil din fișierul destinație în loc de cel sursă.

Deoarece aceste stiluri pot avea setări diferite de la un fișier la altul, printre posibilele efecte se numără: deformarea textului , scalarea incorectă a desenului copiat, culori diferite față de original,

De aceea este bine ca atât înainte de a copia elemente noi, precum și înainte de a salva varianta finală a fișierului DWG să curățăm desenul de aceste stiluri.

Sunt mai multe căi de a face acest lucru.

  1. Comanda Purge

Cea mai simplă variantă este comanda Purge – ce este inclusă în comenzile de bază ale AutoCAD

2.  Aplicația Radical Purge

Aplicația Radical Purge este gratuită și poate fi descărcată din Autodesk App Store  

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

  1. Piaza Florian spune:

    Buna ziua!
    A-ti putea, va rog frumos, sa ma ajutati cu o informatie. Este posibil sa transform un “arc de cerc” in “polilinie” ? Daca Da, care este comanda sau modalitatea de a transforma acest element “arc de cerc”?
    Va multumesc anticipat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *