Windows 10 Fall Creators Update va avea versiunea 1709

Conform unui document Microsoft, Windows 10 Redstone 3 , cunoscut sub numele de Fall Creators Update, ar urma să aibă versiunea 1709.

Începând cu Windows 10, fiecare actualizare are un cod de versiune scurt format din 4 cifre . Pimele 2 cifre reprezintă anul în care a fost compilată varianta finală a actualizarii, iar ultimele 2, luna.

Modelul acesta de atribuire a unei versiuni scurte, fiecărei actualizări majore a Windows 10, precum și lansarea a câte două actualizări importante pe an, a fost împrumutată de Microsoft , de la cei de la Canonical, care lansează câte două versiuni ale sistemului lor de operare, Ubuntu, pe an ( în aprilie 17.04 , respectiv în octombrie 17.10).

În cazul celor de la Canonical, versiunea sistemului de operare separă anul de luna (în care este lansat), printr-un punct.

O altă diferență, o reprezintă decalajul lansării actulizărilor sistemului de operare Windows 10 față de Ubuntu. Dacă la Ubuntu cele 2 luni de lansare sunt aceleași în fiecare an, la Windows 10 pot exista variații de  ± 1 ÷ 3 luni, după cum urmează:

  • Versiunea 1507 RTM – Threshold 1
  • Versiunea 1511 (November Update) – Threshold 2
  • Versiunea 1607 (Anniversary Update) – Redstone 1
  • Versiunea 1703 (Creators Update) – Redstone 2
  • Versiunea 1709 (Fall Creators Update) – Redstone 3

Acest lucru indică faptul că versiunea finală a Windows 10 Fall Creators Update va fi compilată în luna septembrie a acestui an.

După cum ne-au obișnuit Microsoft, utilizatorii Windows Insider înregistrați în Fast Ring vor fi primii care vor avea acces la versiunea finală,  urmând ca publicului larg să i se dea acces o lună mai târziu.

6 comentarii la „Windows 10 Fall Creators Update va avea versiunea 1709

  1. Pingback: Windows 10 Fall Creators Update devine Autumn Creators Update - Madalin CristianMadalin Cristian

  2. Pingback: ”Windows 10 nu va mai funcționa pe acest PC” - mesajul pe care este posibil să îl primiți în curând - MadalinCristian.Ro

  3. Pingback: Ce va fi eliminat din Windows 10 Fall Creators Update - MadalinCristian.Ro

  4. Pingback: Cum să accesezi build-urile ”Skip Ahead” folosind Registry Editor - MadalinCristian.Ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *