You are currently viewing Windows 10 Fall Creators Update va avea versiunea 1709
windows 10 fall creators update

Windows 10 Fall Creators Update va avea versiunea 1709

Conform unui document Microsoft, Windows 10 Redstone 3 , cunoscut sub numele de Fall Creators Update, ar urma să aibă versiunea 1709.

Începând cu Windows 10, fiecare actualizare are un cod de versiune scurt format din 4 cifre . Pimele 2 cifre reprezintă anul în care a fost compilată varianta finală a actualizarii, iar ultimele 2, luna.

Modelul acesta de atribuire a unei versiuni scurte, fiecărei actualizări majore a Windows 10, precum și lansarea a câte două actualizări importante pe an, a fost împrumutată de Microsoft , de la cei de la Canonical, care lansează câte două versiuni ale sistemului lor de operare, Ubuntu, pe an ( în aprilie 17.04 , respectiv în octombrie 17.10).

În cazul celor de la Canonical, versiunea sistemului de operare separă anul de luna (în care este lansat), printr-un punct.

O altă diferență, o reprezintă decalajul lansării actulizărilor sistemului de operare Windows 10 față de Ubuntu. Dacă la Ubuntu cele 2 luni de lansare sunt aceleași în fiecare an, la Windows 10 pot exista variații de  ± 1 ÷ 3 luni, după cum urmează:

  • Versiunea 1507 RTM – Threshold 1
  • Versiunea 1511 (November Update) – Threshold 2
  • Versiunea 1607 (Anniversary Update) – Redstone 1
  • Versiunea 1703 (Creators Update) – Redstone 2
  • Versiunea 1709 (Fall Creators Update) – Redstone 3

Acest lucru indică faptul că versiunea finală a Windows 10 Fall Creators Update va fi compilată în luna septembrie a acestui an.

După cum ne-au obișnuit Microsoft, utilizatorii Windows Insider înregistrați în Fast Ring vor fi primii care vor avea acces la versiunea finală,  urmând ca publicului larg să i se dea acces o lună mai târziu.

This Post Has 6 Comments

  1. Gheorghe Badea

    Foarte interesant !

Lasă un răspuns