You are currently viewing Ce va fi eliminat din Windows 10 Fall Creators Update
windows 10 fall creators update

Ce va fi eliminat din Windows 10 Fall Creators Update

Cea de-a doua și ultima actualizare majoră a Windows 10 din acest an,  numită Fall Creators Update va veni cu o mulțime de funcții noi, însă va și elimina o parte din cele vechi.

Deși Windows 10 are doar 2 ani de la lansare, acest sistem de operare este într-o continuă schimbare . Cu fiecare actualizare, o mulțime de funcții noi sunt implementate și optimizate.

Însă fiecare actualizare și elimină sau înlocuiește funcții vechi , care în opinia Microsoft, fie nu mai au un grad mare de utilizare: ca aplicația Windows Media Center (ce a fost eliminată înaintea lansării primei versiuni de Windows 10 ) sau ca aplicația Microsoft FM radio (ce a fost eliminată acum un an din Windows 10 Mobile), fie sunt funcții realocate în altă parte a sistemului de operare: ca funcțiile din Control Panel ce sunt treptat migrate către noua aplicația Settings.

Actualizarea Fall Creators Update, nu face excepție de la această regulă.

Așadar,  Reader și Reading List vor fi eliminate, funcțiile aplicațiilor fiind deja implementate în browser-ul Edge, iar funcțiile aplicației 3D Builder vor fi preluate de către aplicațiile Paint 3D și Print 3D.  Funcțiile Enhanced Mitigation Experience Toolkit (EMET) vor fi eliminate, fiind în totalitate integrate în Windows Defender Exploit Guard . De asemenea, și aplicația Outlook Express este vizată pentru eliminare.

O mulțime de aplicații ce au rămas ”abandonate” vor fi eliminate ulterior, cel mai probabil odată cu următoarea actualizare după Fall Creators Update, ce va apărea undeva în primăvara anului viitor.

Printre aceste aplicații se numără. Microsoft Paint ale cărei funcții sunt preluate de noua aplicație Paint 3D. În acest caz, Microsoft a mai încercat în trecut să elimine aplicația Paint, prin setarea aplicației Paint 3D ca default (în versiunile de test 14971 și 14986 ce fac parte din actualizarea curentă a Windows 10 , numită Creators Update), însă în urma feedback-ului primit de la utilizatori prin intermediul aplicației Feedback Hub, au revenit asupra deciziei.

Alte aplicații ce se află pe lista eliminărilor în viitorul apropiat sunt : System Image Backup (SIB) – ce nu a mai fost dezvoltată de ceva vreme, precum și funcția Sync your Settings – ce va fi înlocuită de una ce va permite stocarea în cloud.

Microsoft va face astfel de modificări în continuare, unele bune, altele mai puțin bune. Revenirea asupra deciziei de eliminare a aplicației Paint, datorită feedback-ului primit prin aplicația Feedback Hub, demonstrează că utilizatorul are un cuvânt important de spus în dezvoltarea sistemului de operare , atât timp cât ”bate fierul cât e cald”. Însă nu garantează întotdeauna revenirea asupra unei decizii (vezi cazul aplicațiilor Windows Media Center și Microsoft FM Radio).

În concluzie dacă nu sunteți mulțumit cu o astfel de decizie, spuneți-vă părerea pe aplicația Feedback Hub.

Mă întreb oare când vor scoate suportul pentru floppy ?

This Post Has One Comment

Lasă un răspuns