1624116241

Ieri, cu o zi înainte de ultimul Bug Bash pentru Windows 10 Fall Creators Update, Microsoft a lansat o nouă versiune de evaluare pentru utilizatorii înscriși în programul Windows Insider.

Microsoft ne-a obișnuit ca atunci când anunță un Bug Bash, să mai lanseze o versiune de evaluare înainte ca acesta să înceapă. Uneori mai lansează o versiune ,care mai corectează din erorile nerezolvate și cunoscute din versiunea precedentă, precum și o parte din erorile raprotate în timpul Bug Bash-ului, de obicei, în a doua jumătate  a perioadei de desfășurare a acestuia . Iar, la circa 1 – 2 săptămâni de la încheierea Bug Bash-ului lansează altă versiune de evaluare care corectează cea mai mare parte din erorile raportate în timpul campaniei.

Pe măsură ce se apropie de varianta finală, ce urmează a fi lansată undeva la sfârșitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie, Windows 10 Fall Creators Update (1709) se fac ultimele finisaje ale funcțiilor și aplicațiilor și se lucrează la optimizare și eliminarea erorilor, însă nu este obligatoriu ca toate erorile să fie fixate în varianta RTM, acestea urmând a fi fixate prin update-uri ulterioare.

Ce aduce nou build-ul 16241?

Resetarea codului pin și a parolei din lock screen

De acum nu va mai fi nevoie să vă duceți la alt calculator pentru a vă reseta parola de la MSA (contul Microsoft) . Veți putea face asta folosind butonul “Reset password” / ”I forgot my PIN” . Acest lucru este posibil cu ajutorul funcției Cloud Self Service Password Reset (Cloud SSPR), ce a fost importată de la platforma Azure.

Îmbunătățiri în secțiunea GPU a Task Manager 

Monitorizarea plăcii video este  de acum mai detaliată fiind împărțită în patru categorii importante: 3D, Copiere,  Codare și Decodare Video. Utilizatorul putând comuta pe modul simplu printr-un click dreapta pe grafice.

Îmbunătățirea etichetării proceselor browser-ului MIcrosoft Edge în Task Manager 

Începând cu build-ul 16226 toate procesele sunt grupate în funcție de aplicațiile de la care provin. Pentru Microsoft Edge, fiecare tab avea ca etichetă titlul paginii web deschise. Pe baza feedback-ului primit, începând cu acest build, au fost adăugate noi procese pentru browser cum ar fi: Chakra JIT Compiler, UI Service și Manager process.

A fost adăugat suport pentru dispozitivele USB Mixed Reality Motion Controllers

În curând urmează să fie adăugat și suportul pentru dispozitivele wireless / Bluetooth.

Delivery Optimization pentru Windows Update

De acum utilizatorii pot stabilii limita de viteză precum și cea a traficului de internet alocat pentru actualizări, astfel încât Windows-ul să nu mai consume toată banda de internet și să afecteze browsing-ul sau streaming-ul ca până acum. Această nouă funcție se va găsi în Settings > Update & security > Windows Update > “Advanced options” > “Delivery Optimization”.

De Madalin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *