Se pare că cei de la Vodafone sunt atât de nerăbdători să lanseze servicii fixe de televiziune și internet, încât nu au mai putut aștepta aprobarea Consiliului Concurenței pentru aprobarea preluării operatorului UPC și astăzi au semnat un parteneriat cu Telekom prin care se vor folosi de infrastructura de fibra optică a acestora la fel cum face Orange, numai că de această dată este doar o soluție temporară.

“În linie cu strategia noastră de dezvoltare, acest proiect ne permite să obţinem o rată mai bună de utilizare a infrastructurii noastre FTTH/FTTB de cea mai bună calitate din zonele urbane şi să continuăm să investim în dezvoltarea reţelelor noastre broadband, pentru a oferi servicii mai bune şi inovatoare”,  – a spus Miroslav Majoroš, CEO Telekom Romania.

Operatorul Telekom, care a pierdut o mulțime de clienți atât pe partea de servicii mobile cât și fixe și care abia acum își face ordine în portofoliul de companii deținute, este ajutat de Orange și de acum de Vodafone să își folosească la capacitate maximă infrastructura de fibră.

În ceea ce privesc serviciile mobile, operatorul Telekom, din cauza faptului că are un număr din ce în ce mai mic de clienți și că a pierdut nu cu mult timp în urmă un număr de circa 700.000 de clienți, este cel mai dispus operator să ofere găzduire pentru operatori virtuali ca: Lycamobile sau AKTA.

De asemenea, Telekom a distrus primul operator de telefonie mobilă din România: Zapp.

2 răspunsuri

  1. E bine când e, ,,ranit” telekom. De ce a închis Zapp nu știu. Era mai bun decât telekom. Știu, din experienta.

    1. Aveau nevoie de frecvența de 2100 Mhz pentru 3G pe care nu au fost în stare cei de la Cosmote să o câștige la licitație. Nu îi interesau Zapp sau rețeaua CDMA.
      Închiderea Zapp a venit ca un lucru natural pentru a își optimiza structura managerială și costurile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *