La aproape 8 ani de când Zapp (Telemobil) a fost cumpărat de Cosmote și aproape 3 ani de la venirea în România, Telekom s-a gândit că ar fi cazul să își facă ordine în curte.

Structura acționariatului companiilor din portofoliul Telekom e un haos total, acesta fiind împărțit între grupul OTE, Deutche Telekom (DT) și statul român. DT deține acțiuni la OTE, care la rândul lui deține acțiuni la toate companiile grupului din România.

Lista companiilor din România a grupului Telekom este foarte mare:

După ce în 2015, Telemobil , cu doar 5 angajați, a înregistrat pierderi de 62 de milioane de lei, anul acesta a fost recapitalizată cu 138 de milioane de euro de către Telekom.

Și Germanos a fost recapitalizat anul acesta cu 17 milioane de euro.

Recent, a izbucnit un scandal în presă din cauza structurii acționariatului și a managementului prost.

Abia anul acesta, cei de la Telekom s-au gândit să fuzioneze companiile Germanos, Telemobil și Sunlight cu Telekom Romania Mobile Communications.

„Pe data de 10 mai 2017 grupul Germanos şi-a transferat acţiunile pe care le deţinea la Germanos Telecom România către Telekom România Mobile. Pe 7 iunie 2017 Cosmoholding Romania Ltd. şi-a transferat acţiunile la Zapp către Telekom România Mobile”, conform rapor­tu­lui financiar al gru­pului OTE pentru pri­mele şase luni ale anului.

Mutarea a fost anunţată anterior de grup, în contextul în ca­re consolidarea o­pe­­raţiunilor a pre­supus şi o majorare a capitalului social de aproximativ 140 de milioane de euro la Telemobil. – conform unui articol din Ziarul Financiar

Procesul de fuziune va fi încheiat pe 1 decembrie 2017.

Documentul oficial al proiectului de fuziune poate fi consultat aici.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *