You are currently viewing Telekom are de gând să NU participe la licitația 5G de anul viitor
telekom logo

Telekom are de gând să NU participe la licitația 5G de anul viitor

3 din cei 4 operatori de telefonie mobilă de la noi deja oferă servicii comerciale 5G, iar Telekom a zis pas…

În a doua jumătate a lunii iunie, Vodafone a fost primul operator de telefonie mobilă care a lanast servicii comerciale 5G în România.

O zi mai târziu a urmat DIGI.Mobil, iar săptămâna trecută orange a venit cu o ”contraofertă”, trafic 5G nelimitat cu viteza de până la 1,2 Gbps cu abonamentul Orange Me 25.

Cei 3 operatori au lansat servicii 5G, folosind spectrul radio pe care îl aveau deja, întru-cât licitația pentru noi frecvențe 5G ce trebuia să aibă loc în toamna aceasta, a fost amânată de către ANCOM pentru prima jumătate a anului viitor.

Telekom România, în schimb, nu consideră relevante serviciile 5G, întru-cât pentru urmărirea de videoclipuri de pe YouTube HBO GO sau Netflix precum și pentru folosirea rețelelor de socializare este suficientă rețeaua 4G.

Dacă în 2007, la vremea aceea Cosmote, a pierdut licitația 3G în fața celor de la Zapp, în primă fază afirmând că nu au nevoie de servicii 3G, ca apoi să îi cumpere pentru a le prelua licența, de data aceasta Telekom ia în calcul neparticiparea la licitația 5G de anul viitor.

În realitate Telekom, încearcă să evite cheltuirea unei sume mari de bani pe licitația de anul viitor în speranța că vor pleca din țară în curând.

Dacă în 2007 Telekom a fost cel care a preluat un alt operator de telefonie mobilă, acum a venit rândul lor să fie cumpărați de DIGI și de Orange.

Această lipsă de viziune a celor din conducerea operatorului, a fost cauza principală pentru care Telekom nu a ținut pasul cu concurența și i-a determinat pe cei de la DT să se retragă din România.

Lasă un răspuns