orange telekomorange telekom

După o lungă perioadă de negocieri și zvonuri, se pare că Orange ar fi ajuns la un acord pentru preluarea rețelei fixe Telekom.

Zvonuri despre vânzarea rețelei fixe a Telekom către Orange au circulat pe internet încă de anul trecut, detalii puteți găsi aici și aici.

Rețeaua de telefonie mobilă ar urma să ajungă la DIGI, conform zvonurilor, detalii aici.

Vânzarea rețelei mobile către DIGI este încă pusă sub semnul întrebării din 2 motive:

  1. În primul rând, această tranzacție ar putea fi blocată de Consiliul Concurenței
  2. În al doilea rând, cei de la DIGI doresc să primească rețeaua pe bani cât mai puțini, punând condiția de a prelua rețeaua fără clienți, detalii aici.

De asemenea, au apărut anul acesta zvonuri cum că cei de la Telekom încearcă să vândă afacerea către alți operatori decât Orange și DIGI, pentru a nu complica tranzacția prin împărțirea diviziilor fixe și mobile, detalii aici.

Printre posibilii cumpărători ai Telekom România, se numără compania rusească ER-Telecom, detalii aici.

Dacă în cazul lui DIGI, tranzacția este pusă sub semnul întrebării, Orange pare să fi ajuns la un acord atât cu reprezentanții Telekom cât și cu reprezentanți din Guvern.

În urmă cu circa 2 săptămâni, a fost semnat un acord de principiu între Orange și Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor ce vizează strict acțiunile deținute de grupul elen OTE la fostul Romtelecom.

Conform acestui acord, ar urma să fie creată o nouă entitate la care statul român va deține 20% din acțiuni.

Reamintesc faptul că Orange are, de mai multă vreme, un parteneriat cu cei de la Telekom pentru oferirea de servicii de internet fix și televiziune prin cablu pe infrastructura de fibră optică închiriată de la Telekom, detaliile puteți găsi aici.

De Madalin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *