You are currently viewing Microsoft relanseaza Windows 10 (1809)
windows 10 1809

Microsoft relanseaza Windows 10 (1809)

La mai puțin de 4 zile de la retragerea actualizării Windows 10 (1809), Microsoft afirmă că a rezolvat problema care a dus la eșecul lansării acestei actualizări.

Imaginea proastă a sistemului de operare Windows 10 a avut și mai mult de suferit săptămâna aceasta când la nici 48 de ore de la lansarea actualizării 1809, s-a descoperit o problemă severă care ștergea fișierele personale de pe partiția de Windows și o corupea.

Spun o imagine proastă, deoarece la 3 ani de la lansarea acestui sistem de operare pe un număr de peste 500 milioane de dispozitive, conform datelor oficiale, sunt o mulțime de utilizatori care deși au instalat Windows 10  preferă să se întoarcă la Windows 7, sunt firme care nu pot trece la Windows 10 nu din cauza hardware-ului, ci din cauză că nu pot să își folosească aplicațiile și tool-urile în mod corespunzător pe noul sistem de operare, iar varianta pentru telefoane a Windows 10 a fost un eșec atât de mare încât a forțat Microsoft să abandoneze platforma.

Microsoft a anunțat că a finalizat investigația privind situațiile de ștergere a datelor personale ale utilizatorilor de pe partiția de Windows și a remediat această problemă:

”We have fully investigated all reports of data loss, identified and fixed all known issues in the update, and conducted internal validation. We will carefully study the results, feedback, and diagnostic data from our Insiders before taking additional steps towards re-releasing more broadly. We have added an ability for users to also provide an indication of impact and severity when filing User Initiated Feedback.”

Cu toate astea, Microsoft și-a învățat lecția și nu mai riscă să se grăbească să relanseze Media Creation Tool pentru noua actualizare, până când nu se asigură că a eliminat toate problemele majore.

Lasă un răspuns