You are currently viewing Ce aduce nou și de unde poate fi descărcat Windows 10 October 2018 (1809)?
windows 10 1809

Ce aduce nou și de unde poate fi descărcat Windows 10 October 2018 (1809)?

Microsoft a finalizat procesul de dezvoltare a actualizării din această toamnă a sistemului de operare Windows 10.

Microsoft ne-a obișnuit încă de la lansarea Windows-ului 10 în 2015, ca noul sistem de operare să primească, la fel ca Ubuntu, câte două actualizări majore pe an, una în primăvară și cealaltă în toamnă.

Sub numele comercial October 2018 update actualizarea din această toamnă a sistemului de operare Windows 10, ce mai este cunoscută și sub numele de Redstone 5, aduce o mulțime de noutăți.

Iată ce  aduce nou această actualizare.

Ce aduce nou Windows 10 October 2018 (1809)?

Începând  cu Windows 10 (1809) motorul de căutare Windows Search va oferii rezultate mult mai relevante atât locale cât și de pe Internet.

Acest lucru se datorează integrării motorului de căutare Bing de la Microsoft în Windows Search, ce oferă o previzualizare a rezultatelor de pe Internet a termenului căutat direct în Windows Search, fără a mai fi nevoie să deschideți un browser pentru asta.

Dark Theme în File Explorer

Dacă până acum Dark Theme era folosit doar în Windows Universal Apps din Microsoft Store, începând cu această versiune această funcție va putea fi folosită și pe aplicații tradiționale Win32 ca File Explorer sau Control Panel.

Cloud Clipboard

Odată cu Windows 10 1809, Microsoft aduce bătrânei funcții Clipboard o opțiune foarte utilă, aceea de Cloud Clipboard.

Cu această nouă opțiune, utilizatorii de Windows 10 care folosesc mai multe calculatoare își pot sincroniza conținutul Clipboard-unlui pe toate calculatoarele pe care aceștia se conectează.

Your Phone

Deși a omorât sistemul de operare Windows 10 Mobile, Microsoft a încercat să recreeze ecosistemul Windows 10 dezvoltând și alte aplicații pe lângă cele deja existente pentru platformele Android și iOS, cum ar fi  Microsoft Edge, Microsoft Launcher sau Your Phone Companion.

Cu ajutorul aplicației Your Phone pe calculator și a aplicației Your Phone Companion pe telefon vă veți putea sincroniza mesajele și fotografiile.

Cum puteți obține noua versiune Windows 10 (1809)?

La fel ca până acum, actualizările sistemului de operare Windows 10 vor putea fi disponibile prin 2 metode după cum urmează:

Prin Windows Update

După lansarea oficială, toți utilizatorii de Windows 10 vor putea descărca noua actualizare prin serviciul Windows Update pe măsură ce Microsoft se asigură că noua versiune de Windows 10 va merge corespunzător pe configurațiile calculatoarelor acestora și pe măsură ce va distribuii actualizarea către acestea.

Acest proces poate dura de obicei până la câteva luni după lansarea oficială.

Folosind aplicația Windows 10 Media Creation Tool

Dacă nu sunteți dispuși să așteptați câteva luni până ce Microsoft vă oferă actualizarea prin varianta clasică, puteți folosi utilitarul Media Creation Tool.

Acest utilitar vă permite să descărcați noua versiune în calculator și să actualizați sistemul de operare de pe acesta sau să creați un DVD sau stick bootabil pentru a îl instala pe un alt sistem.

Versiunea nouă a utilitarului va fi disponibilă imediat ce Microsoft va face anunțul oficial al lansării Windows 10 (1809) la aceeași adresă ca până acum: https://www.microsoft.com/software-download/windows10

This Post Has One Comment

Lasă un răspuns